Fina stora gäddor, +10kg!

Bra höstfiske! Här kommer en grym fiskerapport från en dag nu i höstas med en Fransk gäst med gäddtoppar på: 105cm, 109cm, 113cm, 115cm (+10 kg)! Se bilderna, och in & läs storyn! :-)

Bra höstfiske med stora gäddor, största på +10 kg! Här kommer en grym fiskerapport från en dag nu i höstas (oktober) då jag hade min gode vän och gäst Jean-Francois Marinot från Paris i Quintrexbåten, och grymt bra gick det! Vi hade före detta fiskat i tre hela fiskedagar med “endast” en 7 kgs gädda på topp samt ett gäng 5 plussare (plus smått), och just den här fiskedagen (sista fiskedagen) började bra med några gäddor till på runt 5 kg, för att vi sedan tog en fin gädda på 105 cm och 7,5 kg! Dagen var räddad, men den var samtidigt inte på långa vägar slut ännu! Jag hade dessutom en magkänsla redan på morgonen minns jag att “idag kommer jag dra en +10 kg gädda”, allt kändes rätt!

En kort stund senare får jag ett kraftigt hugg då jiggen sjunker på lång lina (vilken tyvärr släpper), och jag förstod då genast att det var en mycket stor fisk (vilket jag även nämnde för min vän). Fisken krokas inte, men kastet efter på exakt samma plats smäller det på rejält i mitt kraftiga 13 Fishing Black Fate 40-130 gr spö efter några vevtag, varav jag krokar en oerhört stark gädda som jag dessutom trodde var en +10 kgs gädda under fighten! Vi vart faktiskt båda lite “besvikna” (eller snarare förvånade) då den “var så liten” med sina 109 cm och 8,4 kg! Hur som helst, en riktigt fin gädda var det! Men det var ännu inte slut där…

Nu händer det som inte hör till vanligheten, då jag på mitt tredje kast på exakt samma fläck får återigen ett mycket kraftigt hugg, men nu vågade jag inte hoppas på en +10:a längre trots att fisken var mycket stark och jag visste att fisken var stor. Men när hon kommer upp med huvudet några meter från båten och skakar våldsamt ovanför ytan så inser jag att den är riktigt stor med sitt gigantiska huvud, varvid +10 kgs hoppet kom tillbaka igen! Gäddan som var en grymt fin fisk visade sig vara hela 115 cm lång och vägde snygga 10,050 kg, vilket kändes sjukt bra! Men det var fortfarande inte slut där…

En ny ankring och plötsligt får Jean-Francis och jag ett hårt dubbelhugg på riktigt stor fisk igen (samtidigt en bit ifrån varandra), men min gädda släpper tyvärr efter ett tag (den var definitivt stor)! Dock har som tur var Jean-Francois kvar sin stora gädda som visade sig vara grymt stark och fin fisk, och väl i håven kunde vi båda konstatera att det var en mycket fin fisk återigen! Min gode vän Jean-Francois fick ett nytt Sverige-p.b nu på snygga 113 cm och 8,8 kg, kul som tusan! Han har dock fått större gädda i Kanada, men den här gäddan värdesatte vi båda väldigt högt då han skulle flyga hem dagen efter!

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att vi hade ett drömfiske för att vara på Mälaren, då det inte är ett lätt fiskevatten alls på stor fisk (s.k “mängdfiske” på stor fisk)! En sådan svit på andra vatten är såklart självklart jättebra oavsett vart, men inte lika imponerande som på mitt hemmavatten Mälaren som faktiskt är sjön med Sveriges hårdaste fisketryck just nu! Ett drömfiske kan se olika ut beroende på förutsättningarna vill jag nog påstå, och det här var i mina ögon ett drömfiske då vi pratar om Mälaren en höstdag år 2020! Utöver alla smågäddorna under fiskedagen så blev det som sagt riktigt fina gäddtoppar på: 105 cm & 7,5 kg, 109 cm & 8,4 kg, 113 cm & 8,8 kg, samt 115 cm & 10,050 kg! Vi blandade med olika beten, och fick fisk på Storm T-Bone, Seeker Shad och Rapala Shadow Rap. Mitt Mälar-rekord ligger förövrigt på 11,7 kg, och det var faktiskt min storebror Peter Puhakka som drog den fina fisken på ca 120 cm längd i min båt för ganska länge sedan, och som även är hans p.b än i dag! Mitt egna p.b ligger förövrigt på 16,4 kg & 130 cm i ett annat vatten, men det är en helt annan fiskehistoria! God fortsättning på er!! :-)

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka ”höstens”, vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer