Rapala Balanspirk, en favorit!

Äntligen visar väderleksprognosen några dagar med minus så det finns hopp om lite pimpelfiske snart.

Min favorit när det kommer till pimpelfiske är Rapalas Balanspirk Jigging Rap. Den finns i en massa fina färger och i flera olika storlekar (3,5,7 och 9cm).

En Jigging Rap i färgen SHL föll denna fina abborre för.

Denna ville ha en med Lyskrok

Den finns även med lyskrok.

Så fiskar jag mina balansare:

När jag borrat ett hål brukar jag börja med att sänka ner balansaren försiktigt, ungefär till hälften av det djup jag fiskar på (för att inte skrämma fiskar som eventuellt står och trycker på botten direkt under hålet).

Sedan några kraftigare ryck för att locka fisk, för att sedan använda mig av lugnare rörelser. Händer inget brukar jag sänka ner till botten och ”dunka” balansaren några gånger för att locka fisk. Därefter vevar jag upp en bit i vattenmassorna igen.

Stora abborrar stiger och fiskar man högre upp i vattenmassorna är det lättare för abborren att upptäcka betet på håll. Ibland sitter jag länge i samma hål beroende på hur mycket jag tror på det, men oftast sitter jag ca10-15minuter för att sedan söka vidare och upprepar proceduren ovan. Ibland blir det mycket sökande och borrande. Ibland hittar man aldrig några huggvilliga fiskar men när det väl sitter en stor abborre där är det värt allt slit!

Vinterns spinnfiske, hugget i handen!

Ta även en titt på de nya isfiskespöna från 13 Fishing. Ser grymt fina ut! Ta en titt här: HÄR!

Till sist vill jag önska alla läsare en riktigt god-Jul!

Rapala Jigging Rap är även tomtens val!

Ta hand om er!Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids