109 cm januarigädda, och nytt fint p.b för sonen!

Yes, nyligen hade vi en kul start på årets gäddfiske, och bra gick det! Nästan 9 kg & 109 cm för Felix, och sonen drog även han en riktigt fet madam (samt p.b)!

Yes, nyligen (den 5e januari) så var jag ute med kompisen Felix och min son Wilmer (10 år gammal) på ett kallt men kul gäddfiske! Felix rivstartade med en gädda på nästan 9 kg och snygga 109 cm (årets första fisk för Felix), och lite senare så drog även min son en enormt tjock och fin gädda som blev ett nytt fint pb för honom (även den årets första fisk)! Mitt på dagen så tog vi ett break för att grilla korv vilket var nödvändigt då sonen frös, men efter varm oboy, nygrillade korvar etc så fick sonen nya krafter och ville fortsätta att fiska resten av dagen, och samtidigt sprack solen fram men sen blev det bara smågäddor landade resten av dagen för oss! Jag vill samtidigt passa på att tipsa om 13 Fishings riktigt fina spön! Som många kanske vet så har jag 13 Fishing Fate Black 8,6 fot 40 – 130 gram som en riktig storfavorit för min egen del numera, men nu har jag även fiskat in mig på detta spöts lillebror ett tag nu, vilken är ett riktigt trevligt spö! Jag syftar på Fate Black 8 fot & 20-80 gram, som är ett helt underbart spö för lättare gäddfiske, eller andra likvärdiga arter! Spöt är mycket trevligt, snyggt, snabbt, skönt att fiska med… och samtidigt ett hyfsat kort handtag vilket många ggr är kanon tycker jag! För framförallt kajakfiskare, flytringsfiskare, jiggfiske, jerk etc så är spöt kanonbra! Jag gillar båda spöna mycket (8 fot & 8,6 fotaren), och känner att det är en spöserie som dom har lyckats bra med! 8 fotaren är perfekt för ”mindre” beten, och 8,6 fotaren kan man fiska mycket tunga beten med känner jag (måste provas)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna (eller ut på isen) – boka vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer