Årets första pimpelfiske blev lyckat

Var egentligen bara ut för att kolla hur isen var. Men det gäller alltid att vara förberedd så när jag såg att isen höll så var det bara att traska tillbaka till bilen och hämta pimpelprylarna.

Började med att söka fisken runt en grynna. Men det såg inte bra ut till att börja med. Men när jag borrat och fiskat mig igenom ett tiotal hål ser jag äntligen första fisken stiga mot min Rapala Balanspirk /Jigging Rap på ekolodsskärmen.

Den hugger och där var det igång. Efter några minuter har jag flera abborrar i den vatten fyllda hinken jag har med mig i pulkan.

Perfekt med en 10litershink för att skona abborren från kyla och hinna få så många som möjligt under huggperioden. Bara att kroka av och fortsätta fiska. Sedan kan du fota när abborren slutat hugga.

Hungrig fin abborre som verkar gilla Rapala Balanspirk/Jigging Rap.

Fantastiskt spännande fiske när du ser abborren stiga och sen kommer det ett hårt hugg följt av en spännande drillning på stram lina.

Huggperioden höll i sig några minuter sen var det dags att leta rätt på dom igen. Samma visa i nästa hål. Stigande abborrar och hårda hugg. Fantastiskt kul!

Rapala Balanspirk/Jigging Rap 5cm i färgen GSL funkade bäst denna dag.

När skymningen kom var det mest bättre abborrar som var i farten. Lyckades kroka ett par fina men tappade lika många tyvärr.

Fina abborrar som fick simma tillbaka efter en kul fight.

Området jag hittade dessa abborrar på var en kant från en friliggande grynna. 6-7meter funkade absolut bäst. Om ni inte prövat pimpelfiske efter stor abborre tycker jag verkligen att ni ska pröva det. Testa grynnor, kanter och era vanliga abborr-spots. Vinterns spinnfiske, hugget i handen. Självklart är ekolod en fördel men absolut inget måste!

Tänk på säkerheten. Isdubbar på!

Skitfiske på er!

P.S Här följer lite tips om pimpelfiske med balansare. Tryck HÄR! D.S

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids