Ismete på fina isar

Ja, så blev det vinter äntligen. Senaste tiden har isarna lagt sig på sjö efter sjö. Självklart har jag varit ut och prövat lyckan i jakten på dom stora gäddorna. Det har blivit ett par ismetepass på två olika vatten. Dock är det Januari så någon huggsexa har det inte varit. Men fantastiska snöfria isar som har varit ”lagom” tjocka med sina 10cm.

Ett av passen kom jag ut lite sent så Rapala Squall spöna var ute först runt 10:30. Hade ett fäll vid kl11 men den spottade, sen var det tvärdött hela dagen. Det blev en riktigt fin och värmande brasa iallafall i väntan på fäll. Precis när jag gett upp vid 15 tiden fäller det och jag får en riktigt härlig fight. Jag lyckas landa en riktigt fin gädda på en bit över metern.

Riktigt vacker fisk.

Pass nummer två var på en sjö där det sägs kunna bli lite ”napparfiske” vilket jag aldrig fått uppleva och det fick ej upplevas denna dag heller. Det blev tre mindre gäddor.

Fin gädda i rätt kondition men på tok för kort.

Jag gillar verkligen aktionen i Rapala Squall spöna. Att sitta där och vänta och ha en dag på isen framför sig är något speciellt. Först ingenting sen ingenting men plötsligt från 0 till 100 på en tiondel sprutar adrenalinet när det fäller på största mörten. Ovissheten medans du rusar mot vippan som svajar där borta. Har den spottat eller sprutar det lina från rullen. Sen väl framme när du ska sätta mothugget, är den stor?

Ismete är fantastiskt kul!

Med Rapala Squall är det grymt kul att drilla stora gäddor!

Tyvärr kom det en massa snö nu så det återstår att se hur isarna blir på de sjöar som precis lagt. Kom ihåg att vara försiktiga där ute på isarna. Isdubbar på! Man vet aldrig vilka isar som döljer sig under snön.

Förövrigt vill jag slå ett slag för Rapala Nordic stället. En byxa och jacka som håller dig torr och varm i väntan på dom stora fiskarna.

Riktigt bra grejer!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids