Lyckat spinnfiske i snöovädret!

Nyligen var jag ute själv en sista båttur innan den kalla kylan kom, och bra gick det! Många napp i snöovädret, och även en större gädda landad!

Nyligen (8e januari) körde jag ett sista båtfiske ute i kylan, före den riktiga kylan skulle komma in dagen efter med en massa minusgrader, och bra gick det också! Jag hade ett snöigt väder fram till eftermiddagen med en temp på runt nollan, och bra med napp då också. Fick även en större gädda som klippte ett Stormbete (se bild)… vilket kändes riktigt skönt då det var en riktigt fin och tjock gädda! Då jag var ute helt själv så fick mitt kamerastativ agera kameraman!

Något som var väldigt intressant var att jag hade många fler napp än väntat (tappade och landade gäddor) från tidigt morgonen till eftermiddagen tills det slutade snöa, men sen på eftermiddagen när det lättade och sprack upp så slutade gäddorna helt att nappa av någon anledning!? Fiske är kul, man blir aldrig klok på fisken men helt klart kändes det som att dom var mer i stöten nu när det var ett mer dunkelt jaktljus ute under ”snöovädret”, till skillnad från omvända resultat andra fiskedagar!

Jag vill samtidigt passa på att tipsa om 13 Fishings riktigt fina spön! Som många kanske vet så har jag numera spöt 13 Fishing Fate Black 8,6 fot 40 – 130 gram som min storfavorit för gädda med tyngre beten (haselspö), men nu har jag även fiskat in mig på det spöts lillebror ett tag nu, vilken helt klart också blivit en favorit för mindre beten men ändå stor fisk! Jag syftar nu på 13 Fishing Fate Black 8 fot 20-80 gram, som är ett helt underbart spö för ”lättare” gäddfiske, eller andra likvärdiga arter! Spöt är mycket trevligt, snyggt, snabbt, skönt att fiska med… och samtidigt ett hyfsat kort handtag vilket många ggr är kanon tycker jag!

För framförallt kajakfiskare, flytringsfiskare, jiggfiske, jerk etc (inkl båtfiske såklart) så är spöt kanonbra! Jag gillar båda spöna mycket (dvs den på 8 fot samt den på 8,6 fot), och känner samtidigt att det är en spöserie som dom har lyckats mycket bra med! Åtta fotaren är perfekt för ”mindre” beten, och 8,6 fotaren kan man fiska mycket tunga beten med känner jag själv (rekommenderas varmt)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna (eller ut på isen) – boka vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer