Fin gädda och grymt nöjd med Black Betty

I veckan var jag ut på ett isfiskepass. Det blev ismete efter gädda. När jag ändå var på isen kunde jag inte låta bli att testa nya pimpelrullen från 13 Fishing vid namn Black Betty FreeFall.

Vi börjar med rullen så tar vi gäddfisket senare.

Black Betty från 13 Fishing

Black Betty FreeFall XL 3.1 heter denna rulle. Många tänker säkert att detta är som vilken rulle som helst men det är det inte. Med FreeFall systemet kan du enkelt släppa ditt bete. Till skillnad från andra rullar kan du manövrera rullen enkelt och smidigt med bara en hand genom att trycka in en knapp/spak. När du sedan vill stanna betet släpper du knappen/spaken.

Du väljer enkelt dropphastigheten på betet med hjälp en knapp/vred på rullen.

Rullen känns rejäl och lättanvänd och med en broms på 4,5kg stoppar du det mesta du söker med pimpelspö. Jag blev grymt nöjd! Rätt som det var stod det en lite bättre abborre under hålet som jag lyckades lura med min Rapala Balanspirk.

Är ni sugna på en ny pimpelrulle tycker jag verkligen ni ska kolla upp en rulle med FreeFall systemet från 13Fishing. Tror ni kommer bli nöjda.

Sen var det ismetet också. Det började riktigt trevande. Den tjocka isen och några veckors kyla verkar ha gjort sitt på gäddorna. Men som man säger: Man får inga fiskar från soffan.

Denna dag skulle det visa sig ge resultat att ge sig ut. När klockan var 13:30 kom fället jag väntat på och mitt nya Rapala Fathom ismete set fick bekänna färg direkt.

En riktigt fin gädda blev det!

Det blev sedan ett par bomfäll innan dagen avslutades med en tjock och kort.

Den ser lovande ut inför framtiden

Glad att pimpelrullen funkade grymt bra och med en fin gädda upp lämnade jag isen denna dag. Det måste man säga är en mycket bra dag!

Nu ser det ut som det blir mildare väder så jag hoppas kunna lämna en isfiskerapport snart igen!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids