KM i pimpelfiske med sonen

Nyligen deltog jag för första gången på ca 27 år i en pimpeltävling! Nostalgi och trevligt att träffa folk man kände! Dessutom kom sonen 4:a som nybörjare!

I lördags var jag med på SSF pimpel-KM (Stäkets Sport & Fiskevårdsförening) för första gången på 27 år, och det mesta var sig likt! Kul och nostalgiskt även om jag och sonen var ca 1 timme sena ute på isen och till tävlingen! Sonen Wilmer 10 år tävlade för första gången, och som nybörjare han är tog vi allt detta på hans villkor och tempo! Fisk fick vi båda också, och stolt kunde han väga in en påse abborrar och kom då på en fjärde placering vilket vi båda var mycket nöjda med! Själv kom jag sist av alla tävlande totalt då jag hade 0 gram fisk vid invägningen! En hemlis är dock att jag körde C&R och hoppades då på några bättre matfiskar hem med mina balanspirkar, men det blev det inte (det blev endast småabborrar för min del)! Tack SSF och alla deltagare för en bra pimpeltävling, nästa år vinner jag troligen stort, men frågan är bara vem som kommer tvåa haha!? Själv vann jag faktiskt KM åren 1998 och 1994 då jag vart totalsegrare, och har även haft turen att vunna många andra tävlingar däribland lag-SM (1 eller 2 ggr?), junior-KM, DM, olika kulor, J-Pimpeln (överlägseno& stolt totalsegrare som junior en gång) etc! Jag missade inte en tävling som ung, och oftast gick det bra! Dagens vinnare (Erik Högberg) drog förövrigt dryga 16 kg abborre, vilket är grymt imponerande fiskat! En liten varning dock, isarna är på många håll i landet ojämna i kvalitén samt i tjockleken (mycket beroende på snön som isolerar isen effektivt) – så var försiktiga! Viktigt att tänka på nu om ni ska ut är att alltid ha isdubbarna på sig, samt alltid en ispik för att kunna känna på isen om man är osäker! Dessutom är det värme på gång, så nu gäller det att vara extra försiktig framöver! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna (eller ut på isen snart) – boka vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. EN VINTERSPECIAL: Vintern är här nu på allvar (lite till då värmen är på gång), och för er som vill komma ut på ismete, eller varför inte vanligt pimpelfiske efter abborre så kör jag guidningar på det också såklart! Eller varför inte en mix av båda metoderna!? Isdubbar & pimpelspön etc finns det gott om, och samtidigt har jag väldigt många års rutin på isfiske & issäkerhet! Vill ni bara komma ut och pimpla lite abborre så gör jag ett specialpris på pimpelfisket! Kanske en perfekt aktivitet för familjen med korvgrillning mellan alla nappen!? Ut och isfiska nu, men glöm inte Isdubbarna och ispiken om ni väljer att isfiska själva!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer