Lyckat isfiske efter regnbåge och öring!

Nyligen fick jag äran att följa med en kompis till deras klubbvatten, och bra gick det! Även min son fiskade, som drog både regnbåge och öring!

Nyligen följde jag med min vän Torbjörn Åsen till deras klubbvatten och klubbfiskedag som gäst, och även min son Wilmer följde då med och fiskade! Vi hade en fin dag med blöta isar, och mycket trögt fiske för alla som var med och fiskade på klubbdagen! Vi hade en del försiktiga napp, men det var på eftermiddagen fisket lossnade för oss då vi hade ett gäng napp! Det blev hyfsat många napp, och även regnbågar landade för oss!

Något som var extra kul var att min son även lyckades fånga en öring som ska vara mycket ovanligt i sjön då det inte planterats in öring på länge. Kul som tusan, speciellt då det var hans första regnbåge och insjöring! Både Torbjörn och jag hade med våra Humminbird ekolod, och med min Helix 5″ si plotter så kunde vi se fisken, bottenstruktur samt djup etc! Jag måste även passa på att tipsa om Rapalas trevliga väska (Rapala Ismete Tackle / Weigh & Release Bag) som sväljer ett gäng spön och annat, en himla bra väska som dessutom funkar bra att använda som avkrokningsmatta om man nu vill det (se bild)!?

Nya grymma StrikeMaster borren gick återigen som en dröm, helt tyst och luktfri vilket är riktigt skönt! Min gamla motorisborr gick på bensin, och det hände ibland att den ibland kunde tjura ihop vilket inte var kul, så är ni ute efter en bra stor och bra isborr så rekommenderar jag nya StrikeMaster 40v motorisborren som drivs med ett kraftfullt Litiumbatteri på 5Ah (räcker långt)!

En grymt trevlig isborr helt enkelt, och personligen valde jag 250 mm borren! Dessutom har borren en testknapp där man kan se hur mycket batteri man har kvar, och hittills har jag haft 4 av 4 gröna dioder lysande efter varje fisketur nu i vinter (en gång 3 av 4 dioder) , vilket innebär att jag knappt använt något alls av batterikapaciteten – grymt bra helt enkelt! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna (eller ut på isen snart) – boka vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. En stor VARNING dock!!! Isarna är på många håll i landet väldigt ojämna i kvalitén samt i tjockleken (mycket beroende på snön som isolerat isen effektivt tidigare) – så var mycket försiktiga nu när det blivit så varmt om ni eventuellt ska ut! Trots tjock is kan isarna vara förrädiska och mycket mjuka (farliga), så var försiktiga! En ispik är ett måste, likaså isdubbar samt en livlina tycker jag!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer