Årets första öringkontakter på spinn.

En kort sväng med spinnspö och ett par askar beten resulterade i en välnärd öring och ett par kontakter.

Vi fiskade av en pool med ca 3m djupt vatten. Jag kastade ut min Storm TOCK MINNOW 8cm precis över strömfåran och fiskade in den med vevstopp, så pass långa stopp att ”tocken” fick ställa sig på botten emellanåt. Det är en bra teknik att trä jiggar på vmc stand-up jigghuvud, då kan vilken fisk som helst plocka upp den från botten eller som denna öring som tog betet vid uppvevning. En grann välnärd öring på dryga kilot som snabbt återutsattes. Är det kallt väder så är det viktigare att låta fisken vara i vattnet hela tiden ist för att ta en massa bilder. Just idag var det inte så kallt i luften, men ska jag inte ta upp fisken till mat så vill jag minimera risken att den skadas.

STORM TOCK MINNOW i färgen RHRO riggad på en VMC stand up 10grams skalle.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson