Drömfiske på Vänern med Stora Öringar!

Igår fiskade jag med fiskekompisarna, Olle Eriksson och Jimmy Olsson på Vänern. Vi startade fisket på ett stort grundområde där fisket brukar vara bra på våren. Innan alla spöna var i, så började en rulle morra ilsket. Jimmy drillade fint in dagens första Öring.

Vilken kanonstart, när vi fiskar tidigt på Våren och vattnet är kallt, så letar vi efter varmvattenfläckar, dit drar sig betesfisken, hittar man en sådan fläck så är man rätt. Vi fiskade i ett område där vattnet var nästan en grad varmare en runt omkring. Där hade både betesfisk och jagande öringar samlats. Nästa fisk drillade Olle in en fin Öring som gav han ett nytt pb, grattis .

Nu var det roligt att fiska. Det tog inte lång tid innan två rullar började morra ilsket, Jimmy och jag drillade in två fina öringar som tog i ett klockrent dubbelhugg.

Vi snurrade på fläcken och öringarna fortsatte att hugga med jämna mellanrum.Det blev en dag att minnas länge, tack Olle och Jimmy för en superdag. Glad Påsk och trevlig fiskehelg ni som ska ut. Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren