Premiär!

Då var det äntligen dags för båtpremiär hemma i Falun.

Planen var att spinnfiska gädda i anslutning till betesfiskstim. Första stället jag provade var tyvärr inte så bra som jag hoppats och det slutade med en lite gädda.

Nästa spot blev en kant från 8-10meter. Inget hugg trots ekon på ekolodsskärmen. Tänkte att det kanske var några fina abborrar så tog fram abborrspöt. Det slutade med tre snipor innan jag gav upp det stället.

Eftersom jag hade svårt att hitta bättre fisk beslutade jag mig för att bonnatrolla en lång djupkant ifall det skulle ge några ledtrådar. Just bonnatrolling kan vara riktigt effektivt när man söker huggvillig fisk. Hugger en, finns det ofta fler i närheten. Ankra i så fall och börja fiska av området. Just denna strategi skulle visa sig vara riktigt lyckosam denna dag.

Flera fina fiskar mellan blev det på både bonnatrolling och spinnfiske. De flesta huggen kom på 5-7meters djup.

Betet som funkade allra bäst var en Rapala X-Rap Otus 25cm i färgen HLW. Även Storm R.I.P T-Bone Shad 23cm i färgen RFSH var het.

En grym liten pryl som jag skulle vilja slå ett slag för är R.I.P Adaptern. Grymt smidigt att kunna blya ner sina Otusar och Petos genom att fästa en adapter i nosöglan och sedan på med önskad R.I.P Vikt.

Nu ser jag redan fram imot nästa pass det kommer förmodligen ganska snart!

Passa på att fiska nu i vårsolen! Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids