Våga prova nått nytt till abborren.

Ända tills rätt nyligt var jag en sån där fiskare som helst inte rörde mig utanför min komfort zon. För att generalisera skulle abborre till 99,9% av tiden fiskas med trafitionell jiggskalle och shadjigg. Resterande 0,1% av tiden testade jag jerkbaits och crankbaits.

Det sista året har jag dock tagit ett stort steg ut i en ny värld med nya möjligheter och prövningar. Det finns så himla många olika tekniker och beten som är effektiva på våra abborrar. Bara det här med att fiska grunt med offsetkrok är något jag tidigare förbisett. Jag har nu insett att jag hittills i mitt fiskeliv bara skrapat på ytan i det här fisket och det känns både inspirerande och roligt.

Vmc Moontail Jig, kommer i ett flertal vikter och färger.

För drygt en vecka sedan under ett abborrpass med familjen bestämde sig sonen för att testa en helvit Moontail Jig från VMC. När han själv valt det kan man ju inte protestera, traditionalisten i mig tyckte dock att ett annat val hade varit bäst. Det här betet hade jag själv tänkt testa under sommarens gösfiske och av nån konstig anledning inte hade tanken på att prova på vårabborren. Med en sån där hårigkreation i beteslåset tog såklart inte många minuter innan sonen visade vart skåpet skulle stå. Plötsligt satt han där med vårens största abborre. Att han senare tog mer fisk på den gjorde det inte sämre.

44 centimeter abborre och nytt grymt personbästa.

Traditionalist som jag är har jag i vår lyckats ta några fina fiskar på shadjigg. Inga jättar men haft några sköna panghugg. Kommer köra på med mitt trygga fiske med shadjigg men defenetivt blanda in mer crankbaits och kräftor under sommaren och med högsta sannolikhet sitter det en sån där ”hårjigg” på spöt redan under nästa pass.

Comments

Kommentarer

Om Johan Pettersson