Rapala DT10 är för bra för att ligga i lådan

Semesterplaneringen är i full gång och sommaren närmar sig med stormsteg. Med sommaren kommer ofta ett fantastiskt kul abborrfiske. Jiggfiske efter abborre i all ära men inget slår abborrfiske med hårdbeten.

I sjöarna där jag fiskar är det ibland lite svårt att nå ner på djupet med vanliga jerks och cranks som tex Rapala Shadow Rap. Då är det läge att ta fram Rapala DT 10.

Rapala DT10 ett fantastisk bete för grov abborre.

Rapala DT10 simmar snabbt ner på runt 3-4m vid spinnfiske lite beroende på lina och tafsmaterial. Betet har en stabil ganska hårdgång som abborren verkar gilla. På grund av betets utformning simmar/studsar den fint över stock och sten utan att fastna vilket kan vara grymt effektivt vissa dagar.

Rapala DT10 lämpar sig även utmärkt för fiske på djupare kanter och grynnor. På grund av dess ”knubbig” form och förföriska gång stiger gärna abborren och klipper betet. En hungrig abborre stiger gärna flera meter. SMACK och spöböjj!

50,5 cm och min största insjöabborre ville ha en Rapala DT10

En annan sak som är bra med detta bete är att det är lättkastat. Blåsiga dagar när det är svårt att jiggfiska är detta bete ett grymt alternativ. En kastkanon.

Jag fiskar betet antingen genom att bara veva med tempoväxlingar, eller genom en kombination med vev och att dra betet framåt med spöt för att sedan ta upp ”slacklinan”. När jag då tar upp slacket blir det ett kort spinnstopp och ofta kommer hugget just i dessa stopp. Eftersom betet går ganska hårt och har stor sked fiskas det bäst med ett abborrspö med lite högre kastvikt. Jag fiskar DT10an med ett Omen Black 15-40g från 13 Fishing ,vilket passar mitt fiske utmärkt.

Abborrar är inte blyga när dom är på hugget!

Ni som följt mig här på bloggen känner till min kärlek till just DT10an. Med detta inlägg hoppas jag kunna få fler att förstå hur jäkla bra detta bete är många gånger!

Ett till tips är att: fiskar du vatten med mycket gädda kan det vara idé att köra grövre FC som tafs (jag kör 0,60mm) eller rent av wire. Detta pågrund av att även gäddorna älskar detta bete.

Ut och fiska DT10 gott folk!

Ta hand om er och Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids