Praktfull öring med familjen

Kolla den öringen alltså. Praktexemplar! Fiske med familjen blir extra roligt när man får se någon annan kämpa för sitt personbästa. Vilken fight dessutom. En riktig raket som var kort men tjock. 43cm i omkrets! Fisken vände vid båten flera ggr och rusade genast tillbaks mot botten när dem fick syn på mig som skulle håva. Tack och lov för rapalas Karbon net! Skaftet är teleskopiskt och kan låsas i önskat läge. Normalt kör jag bara ut skaftet ett par decimeter extra men denna gång blev det maxlängden! Tillslut kom öringen till ytan och jag kunde med sträckta armar håva in Magdas nya pers på 4150gram! Grattis!

Vi fiskade ett område med relativt högt fisketryck, dessa gånger å speciellt när det är kallt i vattnet så fungerar Rapala original f11 i färgen S utmärkt. Ett riktigt bra kallvattensbete. Den gör inte mkt reklam för sig i vattnet vilket gör att öringen upptäcker den sent vilket leder till att fisken måste bestämma sig ögonblickligen om den ska hugga eller inte innan chansen är förbi.

Som ni ser råder inget tvivel om fiskelyckan!

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson