X-rap Haku gav Victor en 127cm gädda!

För en tid sedan var jag och Mathias Holgersson iväg på ett par dagars äventyr och kollade in ett nytt vatten. Vi valde ut ett gäng till synes heta områden i sjön och började fiska av dessa platser. Efter att vi kammat noll på de första platserna glider vi in på en sträcka med bytesfisk som patrullerar kanterna, stället känns genast hett. Trots att isen precis gått så känns det alltid bra att se fiskar som står på gäddornas meny!

Jag lägger ut ett långt kast med Hakun och får ett riktigt skönt dödsmördarhugg, nu skulle vi få se hur dessa gäddor såg ut! In i båten kommer en mörk gädda kring metern, utlekt trots att isen inte ens släppt taget om sjön överallt.

Vi fortsätter fiska av området och har fler kontakter och får några mindre fiskar. Haku och Twitchin rap är heta för dagen.

Det börjar bli dags för en förflyttning om vi ska hinna se dom delarna utav sjön vi planerat för dagen. Båten glider ut på lite djupare vatten, det känns hetare än på länge och vi tar beslutet att avsluta den driften.

Jag fiskar Hakun med långsam hemtagning, som funkat så många gånger förr. Mjuk spöföring gör att betet glider sakta sida-sida och i spinnstoppen vaggar den förföriskt! Det var ett mycket bra beslut att stanna lite till, redan på 4-5 kastet suger det till i andra änden och jag känner att det är en bra fisk. Båten driftar mot fisken och den håller sig lugn så svårt att avgöra storleken, då kommer ett par gung som bara en stor fisk kan göra. Ytan bryts utav en galet stor skalle men Mathias lyckas håva utan problem trots gäddans längd.

Väl i håven och när vi fattar vad som precis hände på några sekunder, ligger ett jäkla as i håven. Glädjen var total och de blir lite härligt storfiskstissigt i båten. Att öppna den käften var bra mäktigt, kan tänka mig att det inte finns speciellt många fiskar i sjön som simmar säkert vanligtvis och just idag valde hon att bita över en Haku i Hotpike. En färg som väldigt sällan sviker mig i kallare vatten oavsett vilken vattentyp.

Hon mäts till längden 127cm och en vikt på 12.7kg. En stor fisk med utrymme för att kunna väga lite till vid ”rätt” tillfälle. Hon simmar fint tillbaka ned i det kalla mörka vattnet och försvinner.

På återseende, tack för att ni följer och läser våra fisken!

//Victor

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg