4 laxar på kroken, 2 laxar upp..

”Nyligen” hade jag två gäster i båten på laxtrolling ute på Ålands hav, och bra gick det! Vi landade 2 fina laxar, men tappade även 2 laxar som smet..

”Nyligen” så körde jag ett kul laxfiske med två gäster som fiskat lax i över 30 år (Torneälven och havet), men de har alltid haft otur tills nu! De fick nu båda sina första laxar någonsin i min båt vilket kändes extra bra för mig som guide då jag visste att de otroligt gärna ville landa sin första lax någonsin, och så blev det också! Vi fiskade ute på Ålands Hav och hittade laxen ute på ca 200 meter djupt vatten (dock ytligt)! Vi körde med traditionella beten, men provade lite även lilla Rapala Peto i färgen Smelt samt med Rapala Otus i Smelt färgen apterad med kraftigare krokar! Vi fick inget på dessa beten, men jag är övertygad om att skulle vi köra en heldag med dessa beten så kommer det nappa på dessa beten! Nu blev det lite ”expriment/testfiske” i propellersprutet och längre ut med dessa beten! Jag tror dock mycket på dessa beten, men frågan är nu vem som vågar haka på att trolla lax med den typen av beten förutom jag (mjuka beten)!? Ett annat bete som ligger mig mycket varmt om hjärtat är Rapala Minnow Spoon som alltid finns med i mina betesboxar, och som gett mig och mina kunder flertalet laxar i propellersprutet ute på havet! Vi landade totalt två laxar av 4 krokade laxar under dagen, men bara en av laxarna fick följa med hem då den andra hade fettfenan kvar och var en ”vild” (?) lax! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer