Grym gös från Mälaren på trolling!

Sommaren är här och på senare år har jag verkligen fattat tycke för göstrolling på Mälaren. Så när vattentempen stiger och man kan varva bad med fiske är det perfekt!

På förmiddagen denna dag så var jag, sambon och sonen ute en sväng. De nappar på lite och sonen får se sina första gösar, han längtar dock till att de hugger en gädda 😁

Plötsligt så börjar de knarra i ena djupriggspöt, alla som trollar på Mälaren vet att de hör inte till vanligheterna att de knarrar från rullen. Jag greppat spöt och de är tvärstumt, följer gör tunga gösknyckar. Den stora gösen går där nere och stångar men i en hård knyck lossar betet, det blir väldigt tomt. Scatter rap husky 13 satt i linändan.

Vi trailar upp och åker hem, fantastisk dag ute på sjön med sol, fiske och bad. Den stora gösen som släppte gnager dock lite i bakhuvudet. Middag med svärföräldrarna på kvällen så jag bjuder med svärfar ut på sitt första gösfiske.

Det blåser en del men vi närmar oss fläcken där det nappade under dagen, 3-4 gösar biter över våra Rapala wobblers rätt omgående.

Det lugnar sig lite sen kommer hugget, spöt står i en rejäl båge. Hård broms gör att svärfar Bobbo får ta i för att få ur spöt ur spöhållaren. Jag sänker farten på båten och Bobbo får kämpa med gösen. Den är riktigt stark och ger sig inte, stångar och bjuder upp till kamp!

Jag fäller upp håven och ställer mig i aktern. Gösen försöker simma in i djupriggen men lyckas håva precis innan.

5.8kg och 86cm som bet över en Rapala Scatter rap husky 13 i färgen ”citronen” riktigt jäkla kul rent ut sagt!

Ut och njut utav sommarens fisken när den ändå är här!

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg