Hett ute? Jack Deep hjälper dig!

Olidlig värme ute på älven gör att allt levande söker skugga och kyla. Det är faktiskt möjligt att fånga fisk även mitt på stekheta dagen om man fiskar rätt. Att beta av djupa bakvatten och gropar i älven med shadow rap Jack deep är väldigt effektivt. Riktar man fisket till dessa platser lyckas man oftast.

Har man dessutom rätt utrustning, bete,Lina,tafs,spö och rulle hjälper det dig att fånga fisk. Jag har hittat den perfekta kombinationen av framförallt spö och rulle till fiske med mindre hårdheten. Linorna har jag använt flitigt sedan tidigare och dem har aldrig svikit mig.

Spö= 13fishing Muse black 6’10”. 3-15gram

Rulle= 13fishing concept z sld

Linor= huvudlinan består av Sufix 832 0,15mm och som tafsmaterial använder jag sufix 100% fluorocarbon mellan 0,30-0,44mm. Tafsens längd anpassas till hur botten ser ut men prickskjuter man bakom stenar och har djupt vatten runt omkring så räcker oftast ca40-60cm.

Tips- En Knut som är överlägset starkast att knyta ihop superlinor till fluorocarbontafs är FG-knuten, den knuten är och så pass slimmad att man kan ha knuten innanför spöringarna och den glider lätt igenom vid utkast. Den knuten är nästan ett måste om situationen kräver tafs över metern. Knuten må verka svår, men det är den inte! Lär dig den om du fiskar mkt.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson