Magiskt vackra abborrar!

I veckan var det åter dags att testa nya vatten. Denna gång var det jag och pappa som gav oss ut på expedition. Metoden var den samma som vanligt. Först in på nätet och kolla satellitbilder och sedan kolla om det finns några djupkartor.

I detta fall var utgångsläget ganska skralt. Men vi lade upp en liten plan och gav oss iväg. Vi spanade in en plats som såg lämplig ut att släng i båten på och sen var det bara att hoppas att vi inte skulle få bära båten mm allt för långt.

Efter att första ”iläggningsplatsen” inte var vad vi trodde hittade vi till slut ett bra ställe.

Där fick det bli och efter lite om och men var båten i!

Vi tog oss ut på sjön och började söka fisk och fina områden med hjälp av ekolodet. Det började minst sagt trevande. Till slut hittade vi ändå lite fisk på lodet och då dröjde det inte länge innan både jag och pappa drog dagens första abborre.

Inte den största, men ändå ett tecken på att det fanns liv i sjön.

På kanten intill en ö hade det tryckts upp massa bytesfisk så vi gav området lite tid dock utan resultat.

Vi fortsatte sökandet och hittade en fin stengrynna med fina kanter ut mot djupare vatten. Vi fiskade av kanterna på 4-7meters djup och rätt som det är tar det tvärstopp på min Rapala Shadow Rap Deep i färgen ROL.

-Bättre ! Bättre! Ropar jag.

Drillningen går lugnt och fint. Rätt som det är dyker det upp en fantastiskt vacker skapelse från djupet. En nästan guldfärgad skönhet till abborre. Den glider in i håven och lyckan är total! Vilken fisk!

Vilken skönhet! Vilka färger!

Vilken premiärtur!

Abborren har grym kondition och trycker ner vågen till 1,1kg. Detta lovar gott. Fångar man en abborre på 50cm i den konditionen lär insjöPB:et ryka! Nu blev det ingen längd tagen på denna men jag gissar att den var runt 42cm.

Vi fortsätter att fiska av kanterna av grynnan dock utan att fler skönheter vill nappa. Efter en god fika fortsätter vi expeditionen i sjön.

En fika är aldrig lika god som på sjön och speciellt god är den efter en bra fisk i en ny sjö!

Vi tar oss vidare och hittar några fina stengrynnor likt den vi fick abborren på. Tyvärr utan resultat. Till slut kommer vi fram till en grynna som går från 7m upp till 4m, helt utan struktur. Jag tycker mig skymta några abborrar på ekolodsskärmen så jag ankrar. Det skall visa sig bli ett bra beslut!

Abborrarna kastar sig över min Shadow Rap Deep! Den ena vackrare än den andra. Utan att överdriva så tror jag att dessa abborrar är de vackraste jag sett. Fantastisk kondition och fantastiska färger. Inga jättar men alla i hyfsad storlek.

Det blir 6-7 stycken i denna storlek. Vilka fantastiska fiska.

När åskan börjar höras på långt avstånd beger vi oss tillbaka.

Sällan har en fisketur gett mig så mycket glädje. Att fiska med pappa är alltid lite extra kul, att sedan få uppleva sådan fantastiskt vackra fiskar och på ett nytt vatten gör inte saken sämre. Men det bästa var kanske att det kändes som vi hittat ett riktigt guldkorn att besöka fler gånger. För jag tror det simmar större fiskar än dom vi fick i denna sjö. Men det får framtiden utvisa.

Till slut svalde pappa stoltheten och lånade en Shadow Rap Deep i färgen ROL och självklart kom det en bättre abborre för honom då också.

När vi närmade oss bilen var åskan påväg in. Precis när vi nådde land öppnade sig himlen och vi fick söka skydd i bilen.

Kanske inte syns på bilden men det öste verkligen ner!

Men efter några minuter kunde vi packa ur båten och bege oss hemåt. Jag fylldes av den där nästan ”höga” underbara känslan som jag kan få efter ett bra fiskepass. Vad kan detta vatten gömma!? En sak är säkert, att dela ett intresse med en nära vän/familjemedlem skapar fantastiska upplevelser och minnen! Denna fisketur tror jag varken jag eller pappa kommer glömma!

Ut och skapa minnen gott folk!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids