Nytt ”Grand Slam” Rekord

Lätt bris, en strålande sol, semester, ett glatt humör, en grymt bra fiskevän och en dag på sjön….kan det bli bättre?! Ja självklart om fisken nappar så klart!

Det skulle visa sig att även fisken skulle nappa denna fantastiska sommardag. Jag och min ständiga fiskekamrat och vän Martin fick äntligen tid för en fisketur på vår stora sjö här i Falun. Målet denna dag var att förbättra vårt rekord på på ”Grand Slam” dvs en gädda, en gös och en abborre och den totala längden av dessa tre.

Första området vi började fiska av är en djupkant som går från ca 12m upp på 6meters. Här brukar vi kunna lura några fina abborrar och även några fina bunusgäddor har det blivit. Martin börjar bra. Rätt som det är står hans Omen black spö med bra böj och dagens första 40+ abborre är ett faktum.

Vi mäter den snabbt och den är 42cm. Redan nästa kast – Jäklar vilket hugg! Jag ser åter igen Omen Black spöt buga bra och ännu en 40+ abborre hamnar i håven. Denna är 43cm.

Själv sätter jag på ett nytt bete för mig. En kräftjigg som heter Wobbler Craw från 13 Fishing. Det skulle visa sig vara en riktig gösmagnet denna dag.

59cm gös till vår ”Grand Slam”

Två mindre gösar blev det och några abborrar. Martin drar även dagens första gädda. En lite på 57cm men den gjorde vår ”Grand Slam” fulländad, nu skulle den bara förbättras.

En kräftätare

Sedan var det dags att avnjuta en god lunch på sjön.

Nästa djupkant som fiskades av gav bara 3abborrar men en av dessa skulle stå sig hela dagen. I ett långt kast tar det till slut tvärstopp för mig. De karakteristiska abborrknyckarna är där men man har ju blivit lurad förr. Men upp kommer en sliten gammal krigare på hela 47cm.

Kan lova att jag blev förvånad när vågen visade 2,29, men såg ganska snart att den var inställd på punds.2,29 Lb är 1,03kg vet jag nu. Nu är den omställd på kg igen.

Nästa plats vi fiskade är en platå med fina kanter omkring. Om jag var het på förra platsen så var Martin hetast på denna. Andra kastet drar Martin tredje eller fjärde abborre över 40cm. Det känns hett!

Rätt som det är tar återigen tvärstopp. Nu på Martins spö. Jag ser Omen Black spöt buga till bristningsgräns men fisken kommer inte upp. Det är ganska givet att det antingen är en stor gädda eller en stor gös som slukat Martins bete.

Omen Black spöt från 13Fishing är ett grymt skön spöserie till våra predatorfiskar.

Efter en grymt spännande drillning kommer den äntligen upp. Det visade sig vara en av sjöns stora gäddor som nappat.

107cm gädda att lägga till vårt resultat till ”Grand Slam”.

Nu hade vi alltså en gädda på 107cm, en abborre på 47cm och en gös på 59cm. Gäddan och abborren var vi grymt nöjda med men gösen borde vi kunna förbättra. Vi har sedan kontakt med några bättre fiskar men dom har börjat bli pilliga och vi bommar mothuggen eller biter dom bara i paddlar och klor på våra jiggar eller tappar vi dom.

Nu börjar denna fantastiskt roliga fisketur gå mot sitt slut. Vi beslutar oss för att lägga sista halvtimmen där vi tror vi kan förbättra vår gös.

Vi gör förflyttningen och tyvärr verkar fisken slutat hugga.

Martin säger: -Sista kastet!

-ok säger jag!

Jag lägger ett kast längsmed kanten vi står på. Efter 3 lyft längs botten med min Wobble Craw tar det tvärstopp. Det känns inte som gädda så förhoppningarna stiger i båten. Efter en riktigt rolig fajt kommer den där. Vår uppgradering på gösen.

Gösen är ingen jätte men gör ändå vår Grand Slam grymt bra. 107+69+47=223cm kommer inte vara lätt att slå vid spinnfiske utan ”live lod”.

Lyckan är ungefär som när man dragit en bra fisk på tävling. Nöjda och glada ger två bra vänner sig hem från sjön. Tror både jag och Martin tyckte vi hade världens bästa hobby denna dag!

Frågan är när eller om vi kommer slå detta resultat, hur som helst var detta en dag att minnas!

Skitfiske på er! Ut och njut!

P.S Jag gjorde ett tjuvkast efter gösen…det blev en Grand Slam på Wobble Craw.

Jiggmarodör

D.S

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids