Supersize Harr!

En trevlig tur efter älven med Magda, Harry och Thomas Dovling resulterade i en riktig Supersize harr. Fisken stod i en djupgrop i strömmens utkant. Den gropen fiskades av med en Rapala Shadow rap Fat Jack i färgen bluegill (BG). De små abborrarna här är precis lik Rapalas Bluegill färg. Normalt är abborrarna inte så ljusa men i detta klara vatten och medans abborren är i storleken 4-7cm så är både Fat Jack och Jack deep perfekta imitationer. Grov harr äter inte bara sländor och andra insekter utan tar mer än gärna småfisk.

Harren mätte 55,5cm och vägde in på 1650gram innan den fick friheten åter. Stort grattis Magda till din första harr över den så kallade Regg vikten!

Ni som ännu inte provat Rapalas Jack deep och Fat Jack- GÖR DET!

Nu är vattnet väldigt klart så se till att ha fluorocarbon-tafs eller varför inte Sufix Advance 100% fluorocarbon lina spolad på era multirullar eller haspelrullar. För harr och öring använder jag både 0,28 och 0,31mm av Sufix advance fluorocarbon. Kom ihåg att fluorocarbon även hjälper betet att nå tänkt fiskedjup snabbare än både nylon och flätlinor.

Ut och ta din drömharr!

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson