Abborrfisket är hett nu!

Rapala Shadow Rap Shad Deep är ett bete vars namn innehåller 23 bokstäver, och jag tror jag har lika många fina abborrar på det nu.

I veckan var det åter dags för en eftermiddagstur. Målet var att fiska av ett par spots grundligt. Detta områden kring risvasar. Redan vid första risvasen skulle resultatet komma. Efter ett par mindre men ändå fina fiskar högg det till ordentligt. Ett stenhårt hugg följt av en grym fight på mitt Omen Black 5-20g från 13 Fishing.

In i håven glider en hög och fin abborre på 47cm. Den väger 1,32kg, en fantastisk fisk i dessa trakter.

Den med lite bukfylla så den riktigt bra!

Kvällen fortsatte bra med hårda hugg på Rapala Shadow Rap Shad Deep. Fiskarna som högg var 30-40cm så inga jättar men roligt fiske.

En abborre runt 35 cm som högg som en större!

Fiskar man grunda stengrynnor eller över och runt risvasar är en Rapala Shadow Rap Shad Deep ett måste i lådan enligt mig. Bästa färgerna för mig har varit ROL och GHSH. Mört och löjjliknande färger.

Ett tips kan vara att variera hemtagningarna. Snabba jerk i vissa kast och långsamma i vissa. Med långsamma menar jag att man har ganska långa pauser mellan ”twitcharna”.

På slutet har långsam hemtagning varit det som funkat bäst för mig. Fantastiskt kul när man låter betet hänga över ett hett område och sen kommer ett stenhårt hugg i stoppet. Shadow Rap Shad Deep stiger sakta sakta när betet ”står still” detta kan vara dödligt effektivt ibland.

Ut och fiska abborre gott folk! Fisket är hett nu!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids