Nya vatten och ett jäkla slit! Dag 2

Om det var lite knepigt att få i båten första dagen så var det inget mot andra dagen. Ny sjö, nya förhoppningar om storgäddor.

Vi kommer fram mot sjön bara 1,5 km kvar och möts utav en bom. Så vi häktar av släpet från bilen och börjar rulla ekipaget ned mot sjön.

Sagt och gjort efter en stund är vi nere vid vattnet. Skickar i båten och börjar trolla runt i sjön för att se hur djup den är och hur den ser ut under ytan. Den här sjön känns betydligt mer som en sjö som kan hålla ett par fina gäddor. Nu behöver vi bara få se hur som ser ut.

Vi får ett par mindre gäddor innan en lite bättre gädda nyper i en Rapala jointed och bjuder på en redig fajt. Vi tror att den är bra mkt större än va den är men bredrygg och lite buk ökar förhoppningen om fler.

Vi hittar en fläck med mycket bytesfisk precis på en kant och ankrar upp båten för att dänga lite. Rätt omgående får jag en fin gädda till på en t-bone 23 cm.

Efter detta får vi några mindre gäddor till och sedan dör fisket totalt. Vi bävar för vad som komma skall, släpa upp båten hela vägen i dom backarna vi fick rulla ned båten i till sjön.

Svettigt 😁

Till slut kom vi upp, vi stannade på vägen för att käka lite blåbär för extra energi 😉 sjön var spännande men vi valde att inte ta oss ned i den igen. Kanske en annan gång, vem vet.

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg