Två nya pb:n i båten

Senaste turen jag och pappa var ut på fiske här i Falun så gick vi bet. Pappa lyckades inte få sitt livs första gös. Men igår skulle vi ha revansch. Båten var packad och klar i 10 tiden och vi begav oss ut.

Chanserna att det skulle bli ett personbästa i båten var stora. En gös var det enda som krävdes.

Men det skulle visa sig bli ett annat personbästa som startade dagen. Vi ankrar på kanten till en grynna på ca8 meter. Båda jiggfiskar en My Name’s Jeff från 13Fishing. Vi har ganska snart ett par kontakter. Målet är ju inställt på att pappa ska få sitt livs första gös så det är riktigt spännande.

Rätt som det är hör jag pappa: – Nu har ja en liten abborre!

Ju närmare båten den kommer ju mer fel ser jag att pappa har. Det är ingen LITEN abborre, antingen är det en gös, gädda eller en stor abborre. När fisken börjar göra rusningar förstår pappa också att han haft fel. Det är en fin fisk. Rätt som det är skymtar jag fisken och upp ur djupet kommer en riktigt fin abborre. Jag sätter ner håven och där ligger den.

My Name’s Jeff levererar för pappa!

Jag krokar av den och förbereder måttband och vägning. Abborren är 47cm och för att vara i denna sjö har den riktigt bra kondis. Den väger 1,28kg och är därmed ett nytt PB för pappa. Det 40 år gamla PB:t på 1,20kg är slaget!

Fantastiskt fin fisk!

Vilken start på denna dag. Ett PB i båten redan på förmiddagen. Vi fiskar vidare en stund innan vi beslutar oss för att testa nytt. Väl framme på nästa ställe är det dags för Wobble Craw från 13Fishing att presentera sig.

Denna gång var det min tur. Ett stenhårt hugg precis när kräftjiggen nådde botten. Därefter en grymt kul drillning innan dagens första gös låg i håven.

Wobble Craw har visat sig vara riktigt bra på gösen!

Det blev faktiskt den enda fisken även på detta ställe. Vi gör ännu en förflyttning. Nu måste vi hitta en gös till pappa.

Vi ankrar på en liten ”8meters tunga” på kanten till en grynna. Det skall visa sig vara dagens bästa spot. Jag tror jag har fiskkontakt i 5 kast i rad. Både gädda och gös. Fiskarna verkar vilja ha kräftjiggar denna dag. Nu är det även dags för pappa att byta till kräftjigg. Han väljer en Ninja Craw från 13Fishing och resultatet låter inte vänta.

Smack säger det och nu skall det väl äntligen vara gös för honom också.

Visst är det det! Pappas första gös! En lagom fisk att börja med. För nu hoppas jag detta gav mersmak så han kommer till Falun snart igen och försöker förbättra sitt PB.

Gösen väger 1,4kg och PB nummer två är ett faktum. Sedan börjar abborren hugga lite mer frekvent. Kanske är det kräftjiggarna dom gillade.

En 42cm abborre för pappa på Ninja Craw
Ett par runt 40cm för mig på Wobble Craw

När sedan regnet drog in över oss var det dags att summera dagen. Med ett nytt abborr-PB, ett gös-PB och ett par till abborrar över 40cm lämnar vi sjön nöjda och belåtna med denna dag.

Bästa betena för dagen var utan tvekan kräftjiggarna Wobble Craw och Ninja Craw från 13 Fishing.

Älvkräfta,Wobble Craw och Ninja Craw!

Dessa sakta studsande efter botten kan jag varmt rekommendera till både abborr och gösfisket.

Hösten är här, den bästa tiden på året för fiske enligt mig. Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids