Vättern en fantastisk sportfiskesjö!

Tidigt imorse åkte jag och Min farsa Christer Lindgren ut i den norra delen av Vättern. Vi tänkte fiska några timmar innan ovädret han fram. Vi han inte få i alla spöna, innan dagens första fisk nappade. En fin klarälvslax blev dagens första fisk, bra start. Vi vände runt båten mot fläcken där Laxen tog,då löste nedersta djupriggspöet ut, en Röding i fin kondition blev nästa fisk.

Det tog inte lång tid förens nästa spö på djupriggen löste ut, nu drillade Farsan lax.

Precis när jag fått ordning på spöna igen, så löste ena djupriggspöet ut igen, när jag började veva in fisken, så hugg nästa fisk på andra djupriggen, Dubbelhugg. Farsan och jag hade drillade nu varsin lax. Då löste nästa spö ut, trippelhugg. Vilket fiske, vi landade tre laxar i fin kondition.

Sen började vi trolla oss mot hamnen nöjda med dagens fiske, då signalerade två spön till fisk. En lax och en Röding krokades snabbt av utanför båten. Efter det blev det fullfart mot hamnen. När Vättern är på det här humöret är det världsklass på fisket. Trevlig fiskehelg Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren