Dubbelt upp!

För en tid sedan var jag med om något jag aldrig upplevt förut. Jag var ut och fiskade abborre, vilket jag i och för sig gjort förr, men denna dag var abborrarna tydligen riktigt avundsjuka på varandra.

Dubbelt upp på Rapala Shadow Rap Jack 05

Jag har fått två abborrar förr, men vid enstaka tillfällen och då fiskar mellan 1 och 2 hekto. Men senast var det finare fiskar som var avundsjuka på varandra.

Dubbelt upp på en Rapala DT 10

Först en dubbel på en Rapala DT 10. Sedan bytte jag ställe och fiskade av en stengrynna. Knöt på en Rapala Shadow Rap Deep och kastar ut. I ett jerkstopp tar det tvärstopp!

Fisken går djupt och det är inga tvivel på vilken art det är! Det är abborrknyckar som aldrig förr. Det är tungt och det går djupt. Jag hinner till och med tänka ”insjö-pb” innan två fiskar runt 40cm bryter ytan. Båda bestämda på att just den skulle ha mitt bete. Tyvärr hinner en av dessa skaka sig loss innan jag hinner håva.

En av dom två!

Men en fin fick jag fota iallafall innan den simmade hem igen.

Nu hoppas vi på en fin höst och hungriga fiskar!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids