Lågtryck & Rippin Rap

Nu har har hösten verkligen gjort intåg och det även i södra Sverige. Det ena lågtrycket efter det andra dammar in från sydliga breddgrader. Abborrefiske förknippas ofta med högtryck och finväder. Tyvärr är det svårt att välja väder utan man får helt enkelt fiska i de förhållanden som bjuds för dagen. Sista tidens fiskepass har spenderats i hällregn och med inslag av lågt lufttryck.

Ett för mig väldigt effektivt bete har varit Rippin Rap. Jag har gjort ganska långa kast där jag låt Rippin Rap:en falla ner till botten med spänd lina. Där efter ”jiggar” jag hem den med lugn lyft och låter bete falla helt till botten. Huggen har oftast kommit när jag lyfter upp Rippin Rap:en från botten.

Abborren är en tämligen glupsk fisk och trots att man riktar in sig på större individer hoppar de mindre gärna på med jämna mellan rum. Abborreliknade färger fungerar utmärkt i mina hemmavatten.

Det är inte bara abborren som gillar Rippin Rap utan man får ofta bifångster i form av gädda och gös. Är det gott om gädda kan det vara god idé att använda sig av en något grövre tafs. Har ni inget emot att stå och kasta i regn och rusk, så rekommenderar jag verkligen att ni testar en Rapala Rippin Rap!

Skit fiske

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer