Långskjutande pansarvagn!

Nu är det inte Leopard eller M1A2 Abrams jag syftar på utan 13 Fishings gäddrulle Concept A3. Jag har nu hunnit använda dem i olika utväxlingar i drygt 1 år och känner att jag nu vågar rekommendera dem till allt från det lätta till det riktigt tunga gäddfisket.

Från vänster. på jerkspöt Concept A3 Gen II med powervev 8.1:1 utväxling, mitten; Concept A3 Gen II med 6.3:1 utväxling och längst till höger en Concept A Gen II

Tuff men mjuk

Rullen i sig känns riktigt robust och stabil. Under delar av året fiskar jag mycket med beten som väger 200-350 gram och det har rullen pallat för. Rullen presterar även grymt bra med mindre beten som tex. Super Shadow rap 11cm som bara väger 38 gram. Den är mångsidig och kan paras ihop med både tungviktarspön samt spön för mindre beten och finlir. Det har oavsett kastvikt eller betestyp inte funnits några frågetecken överhuvudtaget.
En annan sak som jag verkligen gillar är hur mjuk rullen upplevs när man vevar. Det spelar ingen roll om du fiskar ett tyngre beten som är trögt att få in så är det fortfarande samma mjuka känsla i veven. Ni kanske har hört uttrycket ”som att veva i smör”.

Långkastare

Innan man börjar veva måste man ju kasta också. Det är förmodligen här som Concept A3 skiner som mest. Rullen har två olika kastbromssystem. Det ena är en mekanisk, ja den där ratten på samma sida som veven. Den kör jag som finjustering. Men sanningen är att jag knappt rör den.
Concept A3 har också ett bromssystem som man kommer åt genom att öppna rullgaveln. Där kan man välja mellan 0 till 6. Jag har hittills haft mina rullar inställda på 2 eller 3.
Rullen kastar som en dröm och presterar utan överraskningar.

Stenhård

Som vid allt fiske gäller det ju att kunna kroka fisken. När man fiskar gädda krävs det lite extra då man behöver driva in krokspetsarna som ibland är flera och grova. Det har 13 Fishing löst med ett specialdesignat bromssystem gör det möjligt att sätta bromsverkan på hela 18 kilo och när fisken tar lina så finns en lågmäld knarr.
Det man dock ska ha i åtanke speciellt när man fiskar med lite mindre beten är att backa av bromsen och framförallt inte stumpressa en stor fisk då risk finns risk för att man rätar kroken.

Grym

Om du är på jakt efter en ny grym gäddrulle som klarar det mesta så kolla in Concept A3. Den finns i olika utväxlingar och självklart med både vänster och högervevat. Att den också har en design som inte bara ser bra ut utan att den också ligger bra i handen är ett stort plus.
Jag är grymt nöjd med mina långskjutande pansarvagnar!

Comments

Kommentarer

Om Johan Pettersson