BAMF Shad fortsätter leverera!

För en tid sedan var jag och Nellfors ut och jagade huggvilliga gäddor. Vattentemperaturen ligger fortfarande på 6-7 grader så än finns tid att spinnfiska efter feta höstgäddor.

Fisket vi bedrev denna dag var uteslutande på områden med bytesfisk. Efter att ha transporterat oss en bit på vattnet, var det dags för första stoppet.

Mitt val av bete föll på BAMF Shad, ett bete som verkligen levererat denna höst.

BAMF Shad i tre heta färger!

Det skulle inte dröja länge innan första gäddan högg. En liten fisk men nu var vi iallafall igång. Jag krokar av gäddan och den simmar hem. Redan några kast senare var det dags igen! Ett stenhårt hugg följt av en härlig fight av en stark fin gädda.

Efter några foton får gäddan friheten åter. Två kast senare smäller det igen. Ännu en fin gädda hade fattat tycke för min BAMF Shad!

Lite kortare men grövre denna gång.

Denna gädda ville verkligen ha min BAMF Shad!

Ett stenhårt hugg som nästan ryckte spöt ur mina händer. Precis sånna hugg man vill ha, gäddan möter betet och det tar tvärstopp!

Nu kändes det stekhett! Tre gäddor så snabbt på detta vatten hör inte till vanligheterna. Dom verkar gilla BAMF Shad!

Vi kastar av meter efter meter av området och precis när de första regndropparna slår mot vattenytan är det dags igen. Åter ett stenhårt hugg och åter en fin fisk som vill äta BAMF Shad!

Galet vackra fiskar!

Men efter denna gädda skulle det bli svårare. Gäddorna verkar inte gilla regnvädret och om jag ska vara helt ärlig gjorde jag och Nellfors heller inte det.

Men vi fortsatte kasta av område efter område och till slut skulle utdelningen. Åter ett stenhårt hugg. En grymt kul fight och en fin gädda.

Det blev sista fisken denna dag. Men 5 gäddor och 4a som var helt ok är en bra dag!

Jag är helt såld på BAMF Shad. Den har verkligen det jag söker hos ett bra gäddbete. Bra profil, lagom mycket ”lunk” i gången och kastar långt. Funkar lika bra grunt som pelagiskt. Hoppas jag hinner dra en tia på det innan isen ligger.

Det närmar sig helg! Ut på vattnet och dra en höstfet gädda!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids