Fina gäddor med Fransman

Nyligen var jag ute på gäddfiske med min gode vän Jean-Francois från Frankrike, och bra gick det! Vi har i väldigt många år nu fiskat tillsammans flera dagar på raken, och oftast fått stor fisk eller många! Så blev det även i år, kul som tusan i nya fiskevatten!

Nyligen innan den riktiga kylan kom så hade jag min gode vän Jean-Francois i båten på ett kul gäddfiske enligt våran tradition, och bra gick det! Vi fiskade i fyra helt olika fiskevatten under 4 fiskedagar med logi och allt, och hittade även flera fina platser som verkligen var intressanta! Fisket var stundtals segt då det var nya vatten, men fisk fanns det på alla platserna vi besökte ändå! Beten som vi körde med var bl.a. Storm T-bone som inhalerades flertalet gånger (den är riktigt het) samt superfina Bamf-Shad från 13-Fishing som är ett ganska nytt bete för min egen del (se bilder)! Dag ett körde vi i en djup sjö med ett större grund, och där hittade vi fin fisk. Vi fick gädda på flera olika ställen, och avslutade med trolling vilket också gav fisk. Dag två sjösatte vi i en speciell sjö där vi även kunde genom en kanal snabbt byta sjö, så egentligen fiskade vi totalt i 5 olika vatten under våra 4 dagar! Det blev fisk även där landat för oss, speciellt i anslutning till kanalen där vi hade fint sjögräs. Dag tre blåste det hårt, men vi valde ändå ett stort vatten och fiskade oss bortåt med fåtalet hugg, men en 107 cm gädda blev det längst bort så det var värt resan även om hemfärden var hemsk! Förutom den stora så fick vi även mindre fisk i en grund vik. Sista dagen körde vi på samma plats som han och jag fick riktigt bra på förra året med toppar på 105, 109, 113 och 115 cm, men den här dagen fick vi bara så gäddor trots att jag kan den platsen ganska bra! Ett riktigt kul fyrdagsfiske med Jean Francois blev det i egentligen 5 olika vatten! Vi har nu många dagar tillsammans i båten med mängder med gädda genom åren, men en gång körde vi gös för en massa år sedan, och totalt drog vi då 97 gösar på vårfiske… men det är en helt annan fiskehistoria! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Julen är på gång snart, och för er som vill ge bort något extra fint så rekommenderar jag 13 Fishing Concept A3 multirullen, en grymt bra rulle för stora beten och grov fisk! Eller kanske en 13 Fishing Bamf Shad jigg!? Se bild! :-)

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Nya fräscha och många äldre fiskerapporter är dessutom på gång snart att uppdateras! På återhörande!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer