Första kilosborren på Jigging Shadow Rap

Idag var det dags att bege sig ut på isen. Strålande solsken och fantastiskt fin blankis. Det skulle bli en fantastisk fin dag på isen. Kaffetermosen och den obligatoriska mat-termosen med gulaschsoppa var med.

Till att börja var solen, kaffe och den vackra omgivningen allt jag fick njuta av. För några fiskar ville inte nappa.

Galet fin!

Men så rätt som det var får jag ett stenhårt hugg på min Rapala Jigging Shadow Rap i färgen BSR. Först tror jag faktiskt det är en gädda. Det är tungt men sen kommer knyckarna som ger hopp om att det är en abborre.

Genom den fantastiska blankisen ser jag till slut dom karakteristiska röda fenorna. Det är en abborre. Pulsen stiger, och nu är det bara det kritiska momentet att landa fisken. Men jag ser att den sitter bra, så ner med handen och greppa tumgreppet. Sen blir det ett glädjevrål som ekar över sjön.

Fantastisk fin fisk!

Efter att jag krokat av abborren och tagit en snabb vikt och längd får den friheten åter. Säsongens första kilosabborre var ett faktum. 1,1kg och 46cm måste man väl kalla en bra start på pimpelsäsongen.

Det blev ingen poseringsbild denna gång eftersom det var minusgrader och jag ville ge fisken friheten åter så fort som möjligt.

Detta blev den enda vettiga fisken denna dag.

Rapala Jigging Shadow Rap är en lättad balansare som är 9cm och väger 17g. Den finns i flera fantastiskt fina färger som ni kan hitta Här!

Rapala Jigging Shadow Rap är gjord i plast och är helt blyfri. Krokarna är från VMC och är sylvassa. Helt klart kommer det landas fler stora abborrar på denna grymma nyhet.

Nu ser det ut som att stora delar av landet kommer få is. Jag skulle verkligen rekommendera alla fiskesugna att testa pimpelfiske med balansare. Galet kul fiske med stenhårda hugg!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids