Öringbetet nr 1

Fisket på Vänern är stekhett. Tillåter vädret oss att fiska hugger det hårt på vobbler och skeddrag. Jag har haft stor framgång med Rapala Shadow Rap. Ett bete framtagit för ett helt annat syfte än trolling men tack vare sin mycket välbalanserad design kan detta bete trollas i hög fart utan att börja rotera.

Två olika sätta att rigga Shadow Rap.

I originalförpackningen kommer Shadow Rapen med 3 st tre krokar. Jag väljer att fiska betet antingen med två stycken trekrokar(st 4) eller en något större(st 2) med lekande. Båda riggarna är grymt effektiva men den med en trekrok har stor fördel vid själva fighten av fisken. Det är nämligen extra svårt för fisken att slå sig loss från betet med en trekrok monterad med lekande.

Vacker öring från Vänern.

Öringen är den fisk som dominerar fångsterna för tillfället. De bästa dagarna har generat både många och stora öringar. Har man tur kan man hitta områden där fisken jagat norsen högt upp i vattnet, så högt att även måsarna kan få kalas på lite småfisk. Måsdyk brukar alltid vara ett säkert tecken på vart rovfisken håller till.

En av många öringar i ”vanlig” storlek – 70cm.

Snittet på fisken i Vänern har varit hög och fiskar runt 70cm är väldigt vanligt. De största exemplaren har varit 80-85cm och snuddat på vågens 6 kilos streck.

Fiskeglädje Delux.

Höstfisket har ju bara börjat så det finns stora chanser till bra fiske framöver. Är du ute efter att fånga en stor öring är det riktigt slagläge på Vänern nu och med några Shadow Raps bakom båten ökar chansen ännu mer.

Skitfiske på er.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer