”Stor” nyhet för oss pimpelfiskare

Ja det svänger fort. I torsdags spinnfiske och imorgon isfiske. För mig som gillar isfisket är det fantastiskt att det inte blir någon mellan säsong. Från det ena till det andra.

Som många kanske redan sett har Rapala kommit med en fantastiskt ”het” nyhet för oss som gillar pimpelfiske med lite större balansare.

Rapala Jigging ShadowRap

Rapala Jigging Shadow Rap är en 9cm lättad balanspirk som väger 17g och finns i fantastiskt fina färger med grym finish. Balansaren är helt fri från bly vilket är bra för miljön.

Galet heta!

Eftersom Jigging ShadowRap är lätt för sin storlek kommer den vara förförisk under isen. Den glider sakta ut i sidled när du gör ett pimpelknyck. Något jag tror dom stora abborrarna kommer gilla. Jag pimplar den med en 0,60 fc tafs för att dämpa rörelserna ännu mer men även för att rädda balansaren från hungriga gäddor.

Fina fiskar under provfisket med Rapala Jigging ShadowRap

Jag hade turen att få provfiska några av de första exemplaren av dessa fantastiska beten och det blev några fina abborrar.

Eftersom Jigging ShadowRap är ganska stor går den utmärkt att fiska högt upp i vattnet. Låt säga att det är 8meter djup där jag fiskar så fiskar jag den på ca 4meters djup. Abborren upptäcker då betet på långt håll och stiger och tar betet.

Jag har även testat pimpla lite från båt med Rapala Jigging ShadowRap med gott resultat.

46cm abborre 4meter under båten!

Ut och fiska Rapala Jigging ShadowRap! Äntligen en stor lättat balansare!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids