Ingrids nyårskarameller

Jag tänkte försöka sammanfatta detta års fiske genom en rad utnämningar. Då kör vi!

Årets mest uppskattade

Årets lyckligaste ögonblick

Jag tror vi börjar med min bästa upplevelse detta år. En fantastiskt fin mars-förmiddag var jag ute på ett ismetepass. En seg start byttes till glädjevrål när denna fantastiskt fina gädda valde en av mina mörtar. Kan fortfarande minnas hur jag ser det fälla och när jag sätter mothugget fortsätter gäddan bara att gå. En grymt stark och välmående gädda som pressade ner vågen till 10,7kg. Detta blev även ett nytt ismete-PB för mig.

Årets abborre

En riktigt stabbig abborre på 1,9kg

Efter förra årets fantastiska fiske fanns stora förväntningar när vi rullade söderut i början av mars. Tyvärr skulle denna resa inte bjuda på samma fantastiska fiske som då, men 20minuter räddade resan för mig. Under dessa minuter lyckades jag och Nellfors landa några fina abborrar med denna abborre på topp. 1,9kg vägde denna och blev årets tyngsta abborre för mig. Rapala Shadow Rap Deep i färgen BGH var överlägsen för mig denna resa.

Årets hårdaste

En välmående sak!

En fin eftermiddag i början av april var jag och Martin ute och spinnfiskade efter förleksgädda. Detta var mitt andra spinnpass här hemma och redan efter ca15 minuter in på detta pass tar det verkligen tvärstopp. Något där under ytan har ”sopat i sig” min Storm T-Bone Shad 23cm, den försöker verkligen slita mitt FATE Black ur mina händer. Ett sådant där hugg man drömt hela istiden! Gäddan väger 10,03kg och årets andra 10kgs var ett faktum!

Årets snyggaste

Det gick inte att välja en så det fick bli två snyggingar. Jag och pappa var ut och testade ett nytt vatten. Dit kommer det bli fler turer. Galet vackra abborrar i god kondition! Rapala Shadow Rap Deep i ROL färgen verkade dom gilla i detta vatten!

Årets fulaste

Ord är överflödiga. Denna var inte vacker men trots sitt gigantiska underbett var den i god kondition och ville gärna äta min mört.

Årets längsta

Det behövs inte stora beten för att lura stora gäddor.

Årets längsta var tyvärr inte årets tjockaste. Men denna gädda på 120-121cm ville gärna smaka min Rapala Shadow Rap Deep. Det blev en spännande fight på abborrspöt. Tyvärr var vikten endast 9kg men ändå årets längsta fisk för mig.

Årets race

Årets abborrace var 15 intensiva minuter. Efter att jag sett några fina ekon stannade jag och kastade ut min Churro Paddle Tail från 13 Fishing, sen var det igång. Det var abborre i varje kast, alla var mellan 35-45cm och det spelade ingen roll vart jag kastade till slut. Rätt som det var, så var dom borta. 15 riktigt roliga minuter.

Årets mest oväntade

Rapala Twitchin Rap stod bakom årets mest oväntade fisk.

En sen eftermiddag kom årets mest oväntade fångst. Efter att jag märkt att båtens åror var av tog jag mig till slut ut på den lilla tjärnen med hjälp av en paddel. Efter en grymt seg start hugger det. Till att börja med tror jag inte gäddan är så stor, men när den aldrig vill ge upp förstår jag att den kanske inte är så dålig. Till slut kan jag håva en riktigt vacker fisk på 8,8kg. Det finns stora fiskar i små vatten också!

Årets bästa nyhet till gäddfisket

BAMF Shad från 13 Fishing har varit stekhet under höstens gäddfiske!

När det kommer till årets nyhet till gäddfisket var valet givet för mig. BAMF Shad kastar bra, med dess breda profil och höjd funkar den utmärkt grunt som djupt. Gången på betet är perfekt enligt mig, inte för mycket rörelse och inte för lite!

Ett galet bra bete som kommer få mycket tid i vattnet i vår också!

Årets nyhet till abborrfisket

Rapala Shadow Rap Jack Deep 07 kommer fånga fler stora abborrar!

När det kommer till årets nyhet till abborrfisket var valet svårare. 13 Fishing har grymt bra gummibeten men att välja en av dessa blev för svårt. Så istället valde jag Rapala Shadow Rap Jack Deep 07. Ett bete som kommer leverera många fina abborrar för oss som fiskar på lite djupare vatten. Grymt fin gång och galet heta färger!

Sedan har ju Rapala även tagit fram en större balansare tills i år, Rapala Jigging Shadow Rap! Fantastiskt fina balanspirkar som redan levererat både från båt och is för mig.

Rapala Jigging Shadow Rap 9cm
Fantastiskt kul när det kliver på en bättre från isen!

Det blev två nyheter som får dela på förstaplatsen.

Årets bild

Kan fortfarande känna känslan av att ge denna fantastiska fisk friheten åter! Enligt mig ska bra bilder skapa känslor, denna skapar känslor för mig!

Årets odling

Jo då! I Enviken växer det konstiga grödor!😉

Årets bompass

Kom ihåg att man lär sig av bompass också, även om man inte gör så mycket reklam för dom!

Årets sista

Med största sannolikhet årets sista fina fisk!

Årets förmodligen sista bättre fisk kom nu i december. En riktigt stark gädda. Kändes som jag krokat botten när jag satte mothugget. 9,4kg vägde den in på.

Tack alla som jag delat båt eller is med detta år. Ni är grymma hela bunten!

Till sist vill jag önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Ta hand om er och var rädda om varandra!

Skitfiske på er 2022, då skall vi slå pb:n och njuta ännu mer!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids