Lyckad ismetepremiär, fina gäddor landade!

Nyligen när snön kom så passade vi på att ismeta då tempen gick upp lite! Vi fick ett gäng gäddor, varan flera fina fiskar! Strikemaster 250 mm motorisborren kändes mycket stabil – precis som de tidigare vintrarna!

Nyligen så passade vi på att ismeta när lufttempen steg lite i samband med snön som kom, och bra gick det! Jag fiskade med kompisen Felix Rimfrost i ”heta grytan” där isen låg på ca 10-12 cm kärnis, så vi kände oss ganska trygga med den! Det finns flera olika kvalitén på sjö och havsisarna, och den första isen brukar generellt vara riktigt bra då det är massiv is från ytan och hela vägen ner utan luftbubblor! På våren däremot kan isarna vara tjocka men oerhört dåliga ändå! Hur som helst så gick fisket bra den här dagen, och trots en jäkla massa borrhål med 250 mm isborren så hade vi endast gjort av med en diod av fyra dioder, så vi hade ca 75 % batteri kvar när jag kom hem! Strikematser batteriet har en testknapp precis som Minn Kotas elmotorer har, så det är kanonbra och smidigt att checka status på batterierna under fisket! Imponerande, smidigt samtidigt som borren är oerhört kraftfull! Dessutom slipper man buller och avgaserna från tex mina tidigare motorisborrar och det är galet skönt! I vinter kommer jag passa på att ismeta när tempen stiger lite, och till nästa vecka ser det ut att t.o.m bli plusgrader flera under dagar ifall ni vill ut på ett trevligt isfiske framöver!? Just nu i skrivande stund så har jag ca 15 minusgrader utanför fönstret, och det är på tok för kallt för ismete känner jag! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns ismete eller pimpelfiske, samt vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Nya fräscha och flera äldre fiskerapporter är dessutom på gång snart att uppdateras! På återhörande!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida även där där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer