PB i underbett!

Ja så blev det äntligen lite mildare väder. Efter en vecka med alldeles för många minusgrader för att ismeta gädda i var det så äntligen dags igen.

Jag som är fruktansvärt morgontrött gillar verkligen denna tid på året då det ljusnar först efter kl8. Om jag skall vara helt ärlig hade jag inte fått ut mina spön förän strax efter kl9 idag.

Det blev en en lugn start. Inget fäll medans jag satte ut mina spön. Dagens plats blev en djupkant med ett par grynnor med djup från 4-12meter.

När klockan hunnit bli 10 så kom äntligen första fället. Det sprutade lina från rullen när jag kom fram så det var bara att sätta mothugget. Säsongens första lite bättre gädda från isen var ett faktum efter en kul drillning.

En fisk i god kondition strax under metern får friheten åter.

Nu tittade även solen fram bakom molntäcket. Kanske kunde detta väcka gäddorna än mer till liv, och visst blev det så.

Efter ett par mindre gäddor som krokades av i hålet var det dags för nästa lite bättre fisk.

En bestämd ”plingning” från spöt längst ut på djupet. Där var det inga tvivel! Jag greppar IKEA påsen (som innehåller allt man behöver för att kroka av och ev säcka en gädda, mer om det senare) och springer så fort jag kan. Väl framme sprutar det lina från rullen precis som man vill att det ska göra. Bara att sätta mothugget och nu blir det åka av. Rapala Squall spöt bugar till bristningsgränsen!

Argaste gäddan för dagen gör allt vad den kan för att slippa se dagens ljus. Men det är jag som går vinnande ur denna duell.

En fantastiskt fin gädda i mycket god kondition !

Det fortsätter med ett par mindre gäddor. Sedan kommer min vän Martin ut och ansluter till dagens fiske. Tyvärr dör fisket lite. Men det skulle bli ett par fina eller ja det kan man kanske diskutera.

Det blir iallafall ett nytt PB och inte vilket PB som helst! PB i underbett!

Det där underbettet skojjar man inte bort!
Självklart vill man ha en bild med denna ”skönhet”!

Sen blir det två fäll till, en bom och ytterligare en fin gädda.

Denna fick avsluta en kul dag på sjön!

Jag nämnde förut att jag hade en IKEA-påse med mig när jag sprang på fäll. Istället för att dra med sig pulkan är det smidigare att ta med sig det man behöver. En IKEA påse rymmer en hel del och vad kan då vara bra att ha till hands när man ska kroka av och eventuellt föreviga en gädda om man fiskar ensam?

I min påse ligger:

En lång tång.

En avbitartång, ifall gäddan sitter illa.

En avkrokningsmatta.

Ett Måttband.

En gäddsäck ifall du behöver rigga upp kamera, så kan gäddan vila i vattnet medans du förbereder kameran.

En pinne att lägga över hålet när du fått gäddan i säcken och ner under ytan.

Det gäller att hela tiden vara förberedd ifall drömfisken skulle nappa. För visst vill du kunna föreviga den och samtidigt vårda gäddan på bästa sätt.

Det var allt för denna gång! Ha ett fantastiskt kul fiske på isarna men kom ihåg säkerheten! Isdubbar på!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids