Riktigt fina abborrar på Jigging Shadow Rap

I veckan var jag ut på årets första pimpelpass. Området jag hade bestämt mig för att fiska var en djupkant som går från 15 till 6m. Planen var att ”nöta på” i området hela dagen för på denna sjö är det oftast inget mängdfiske utan ofta få hugg men fina fiskar.

Det börjar minst sagt trevande. Jag har ett hugg efter en timmes fiske men bommar. Sen tar det ytterligare ett par timmar innan jag får se ett riktigt fint eko på ekolodsskärmen. Djupet är ca 8m. Jag sänker ner min Rapala Jigging Shadow Rap i färgen BSR. Jag stannar min balansare ca 4m från botten. Jag får den reaktion jag vill, fisken stiger försiktigt mot balansaren. När den närmar sig lyfter jag sakta sakta och där! PANG!

Ett stenhårt hugg och mitt Omenspö från 13 Fishing böjer ner till korken. Nu gäller det, inte lossna! Inte dra den i iskanten!

Drillningen går bra och till slut kommer årets första kilosabborre upp ur hålet.

Så glad blir man då!

Abborren är 45cm och trycker ner vågen en bit över kilot. Några bilder sen får den simma ner i djupet den kom ifrån.

Vilken fantastiskt kul start pimpelåret.

Sedan går det åter ett par timmar. Min vän Emil som kommit ut på sjön och hälsat på lånar mina pimpelprylar och har ett riktigt fint eko upp men den hugger inte. Sedan får han in några mindre abborrar så han testar en mindre balansare. Men dom vill inte. Rätt som det är ringer det på Emils telefon så han räcker mig spöt. När jag pimplat några sekunder försvinner dom mindre ekona och ett grovt eko syns på ekolodsskärmen och stiger sakta mot min balansare. Jag höjer sakta men den viker av nedåt igen. Jag vevar upp den lilla balansaren och sänker ner den större (9cm) Rapala Jigging Shadow Rap. Vi fiskar på 8meters djup så jag sänker ner balansaren på ca 4 m. Då får jag åter den reaktion av fisken jag söker. Den vänder upp och sakta närmar den sig min balansare. Jag lyfter sakta sakta…när jag nästan gett upp hoppet om att den ska hugga smäller det.

Drillningen går bra och upp kommer ännu en grymt vacker pimpelabborre.

45cm abborre

Även denna abborre är 45cm men den är lite tyngre än sin kompis som var upp och hälsade på tidigare. Den pressar ner vågen till 1,16kg.

Efter några bilder får den friheten åter.

Fantastiskt känsla att se dessa skönheter simma ner till sitt rätta element.

Detta blev dagens sista fisk. 3 hugg och 2 fiskar upp blev det. Inte alla dagar man kliver av isen med en fantastisk känsla med det facitet, det gäller att det är rätt fiskar som hugger och det gjorde det denna dag.

Rapala Jigging Shadow Rap är en 9cm lång balansare som väger 17g och är helt fri från bly.

Ut och testa lite pimpelfiske med balansare. Just Rapala Jigging Shadow Rap har funkat riktigt bra för mig. Denna lättade balansare finns i grymt fina färger där du säkert hittar din favorit.

Tack för denna gång!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids