Årsbästa

Idag var en sådan där fantastisk vinterdag!

Efter att ha sett Nils van der Poel vunnit ett imponerande os-guld ville jag ta vara på det ljuvliga vädret och begav mig ut på ett kort pimpelpass.

När jag började packa ihop min pimpelsaker hade jag en plan men när sakerna var färdigpackade hade planen blivit en annan. Jag fick någon känsla att det skulle kunna vara hett på ett annat ställe i en annan sjö.

Med planen spikad tog jag mig till sjön och med lätta steg och solen i ansiktet begav jag mig mot området jag skulle fiska. Detta är en djupkant där det ofta står mycket bytesfisk och där jag fått fina abborrar på öppet vatten.

Jag började med att borra några hål längs kanten. Planen var att fiska på 6 till 8 meter. Jag började på 6meters kurvan och det var aktivitet redan i första hålet. Inga stora ekon på ekolodsskärmen men aktiva abborrar. Det kändes bra. I andra hålet nappar den första på min Rapala Jigging ShadowRap. En mindre abborre på 2hekto, men men nu var iallafall nollan spräckt.

Jag jobbar mig utåt längs kanten, och när jag kommer till 5e hålet ser jag hela botten resa sig. Jag hinner knappt reagera förän det sjunger till i mitt Omen spö. Drillningen går bra. Upp kommer en fin abborre som genast krokas av och läggs i hinken med vatten jag alltid har med mig.

På ekolodsskärmen är det fortfarande massor av gula streck som indikerar på att det finns fler hungriga abborrar där nere. Jag släpper åter ner balansaren och det reser sig på skärmen än en gång. Åter ett bestämt hugg och denna gång känns det som en ännu tyngre fisk har nappat. Upp ur hålet kommer en grov fin abborre.

Fantastisk fin fisk!

Ur med balansaren och ner med abborren i hinken med vatten och ner med balansaren igen. Men denna gång hinner stimmet med abborre iväg.

Det är dags för vägning och några bilder.

Den största abborren trycker ner vågen till 1,22kg/45cm vilket är ett nytt årsbästa för mig. Vilken fantastisk fisk. Den mindre av de två vägde 9hg.

Jag fortsätter pimplandet och det blir en halvkilos abborre innan det är dags att bege sig hemåt.

Rapala Jigging ShadowRap i färgen BSR har verkligen levererat för mig denna säsong!

Med en rosafärgad himmel som omringar mig tar jag mig mot bilen igen. Idag gav mig känslan jag hade en lyckad pimpeltur!

Resan mot målfisken (pimpelabborren på 1,5kg) går vidare, kanske var den inte långt borta idag!

Ut och gunga balansare gott folk! Ett fantastiskt kul fiske!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids