Fin dag på isen!

Här kommer en kort rapport från en solig dag på isen.

Efter att ha väntat ut dom värsta minusgraderna begav vi oss ut på en fantastisk fin is och med en sol som lyste från en klarblå himmel.

Både jag och min vän Martin hade en riktig bra känsla inför dagen.

Martin började borra med sin motorborr och jag följde efter och satte ut ismetespöna.

Precis när jag fått ner andra mörten på önskat djup och ska fästa linan i vippan känner jag hur något rycker linan ut handen på mig. Ett bestämt, hårt hugg. Jag ser linan lämna rullen i rask takt. Jag greppar spöt och det bugar bra. Efter några rusningar kan jag greppa hjälgreppet på dagens första fisk.

En fin 95cm gädda

Vilken start! Gädda utan fäll och redan när vi fått ut andra spöt.

Nu trodde både jag och Martin att vi prickat helt rätt dag. Denna dag skulle vi få springa oss svettiga. Men så fel man kan ha!

Sett till ismetet skulle vi kunnat åka hem här om vi visste hur dagen skulle fortlöpa. Vi lyckas få 2 fäll till och två små gäddor. Gäddfiske kan vara bra konstigt och visst är väl det tjusningen. Men vet aldrig hur en dag kommer bli.

Men när det inte fäller kan man ju pimpla under tiden. Det gjorde vi och jag lyckades lura en riktigt grann abborre som var strax under kilot.

Återigen var det Rapala Jigging ShadowRap som gav utdelning.

Visst hade vi hoppats på mer med den starten men fiske är fiske och med solen som värmde begav vi oss hem hyfsat nöjda och belåtna.

Vi hade iallafall haft chansen!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids