Fiske på grynna med lyckat resultat

Nu är mars månad utanför dörren och det är nu den bästa tiden börjar här uppe i norr! Det blir snabbt ljusare med cirka 10 minuter mer ljus för varje dag som går, vilket ger allt mer aktiva fiskar och bättre fart på rödingen. Något som utnyttjades under dessa fiskedagar där varje minut av gryningen togs till vara på, och där det denna gång gick otroligt snabbt till första hugget.

Värmaren var igång i tältarken och hålen var färdigborrade inför nästa dags fiske som väntades. Planen var att ligga på toppen av en grynna där det är ca 1m vatten under isen, vilket brukar bli till ett mycket spännande fiske med fisk precis i hålet. Vi startade fisket tidigt på morgonen då det fortfarande var mörkt ute. Djupt som grunt ger teknologin med ekolod en fördel ute på fisket, och är dessutom en bekvämlighet i fisket då man slipper att titta ner i pimpelhålet när det väl är tomt ;)

Däremot hann inte lodet jobba länge för det gick väldigt snabbt till det första hugget. Knappa 10 minuter in i fisket syns det första ekot som täckte skärmen. Det är fortfarande mörkt i hålet så jag förlitar mig helt och hållet på chirp tekniken och dess exakthet. Det syntes en fisk som tog någon snabb runda ut och in ur hållet, innan den föll för blänket och blinken. Kroken var agnad med hederlig maggots samt “Blue Fox creature bait – Spike Tail”. Bra gung i spöt med en tjurig fisk som tillsist gav med sig och kom upp. En bättre röding på inte alls många minuters fiske.

Vi kunde Inte heller klaga på vädret som var vindstilla samt en soluppgång som färgade fjällen röda. Läckert med andra ord. Det är dessa resor som man kommer att komma ihåg länge.

Därefter gjordes några förflyttningar ut på grynnans kanter för att söka upp lite fisk då det dog av lite inne i arken. Väl ute på kanten hann kompisen Ove också få sig någon bra fight innan hemfärd. Även för han var det blänke och blink som gav utdelning. 

Förlängare på borren är ett måste!

Framtida turer är spikade så lär komma ut mer fiske – håll utkik och skitfiske på er!

Mvh Lucas

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren