Tålamodet blev räddningen

Rikard från Umeå på besök här uppe för lite rödingfiske. Tanken var också att försöka lista upp ett nytt personbästa för hans del som gick vägen efter mycket om och men. Tålamodet är en bra vän att ha med sig ut.

Ännu en tålamods resa var på väg att ta fart igen. Många gånger man får kämpa för att lyckas och så var det även denna gång. Första fiskedagarna gick snabbt förbi och ofta var det tomt i hålet. I alla fall inget mätbart att visa upp.

Nu kan dom bara bli större!

Nya hål borrades och förflyttningar gjordes flitigt under våra fiskedagar tillsammans. Även så att vi en dag hoppade på skidorna och for iväg några kilometer till nya vatten i hopp om bättre fiske. Men vi gick bet även där. Större delen av fisket bedrevs med blänke och blink i försök att locka in någon hungrig fisk från lite längre avstånd. Agnad krok med maggots samt ”Blue Fox´s lil creature bait, spike tail” som för med sig lite lukt där förhoppningen var att kunna få igång det tröga fisket. 

Många timmars nötande senare så står Rikard med spöböj. Äntligen! Fisken tyngde spöt bra så lite bättre storlek verkade det vara, vilket alltid är en skön känsla efter mycket kämpande. Och resultatet – ett nytt personbästa för Rikard!  Varje timme från gryning till kväll har nyttjats flitigt med grejerna i vattnet och resan blev räddad i rättan tid. Nästkommande dag varnade gps`en för storm så fisket fick brytas en dag tidigare än planerat. 

Härlig tid som börjar här uppe nu så det gäller ta vara på dagarna. Storfiske hälsningar och skitfiske!

Mvh Lucas

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren

Jag heter Lucas Lövgren, är fyllda 18 år och bor uppe i Kiruna. Det är här uppe som jag i mångt och mycket bedriver större delen av mitt fiske. Med 4 olika årstider så har verkligen varje tid sin egna charm. Allt ifrån rödingfisket på kalfjället, harrfisket i dom strömsatta älvarna eller jakten på de grova sällsynta öringar som simmar runt i de olika vatten som finns. Att kikpimpla och titta ner på en 4-5 kilos röding, pulsen i max men samtidigt sitta koncentrerad i snödrev och försöka få den till hugg. Eller varför inte ett tvärnit i vevstoppet och i linans ände en grov öring som glupskt svalt wobblern. Spöt som förvandlas från raklång till totalt “u böjd”, rullen som skriker efter luft och benen som sätter fart efter fisken längs strandkanten. Ja, det är många olika delar inom fisket som får mig att fortsätta vilja åka ut. Där fiskeintresset är något som hängt med mig ända sen liten, och som under senare tid gått över i att försöka fånga en lite större fisk än den tidigare. Att utveckla sitt fiske lite extra till nästa gång gällande teknik eller valet av bete är något som jag alltid strävar efter. Men ibland så kan det också bara vara skönt att komma ut i naturen, lufta sig lite och ha en rolig dag med sina vänner!