Fina fiskar från tjock is!

Vårvintern eller ska vi säga vintern vägrar släppa sitt grepp om Falun. Trots att man börjar bli sugen på spinnfisket är det fantastiskt fint på isarna denna tid på året också.

Det är något speciellt denna tid på året. Än har inte tranorna hunnit hit, men grågässen, kanadagässen och svanarna kommer i sina plogformationer. Då vet man iallafall att vi går mot varma soliga dagar. Det fyller iallafall mig med energi, och vad är bättre än en dag på sjön när man haft sjuka barn i två veckor.

Eftersom jag inte varit ute och ismetat på några veckor var det svårt att veta hur långt gäddorna kommit. Hur långt dom hunnit i sina lekförberedelser. Valet föll på en flackare kant utanför en lekvik. Jag fiskade från 8m upp till 4m kurvan.

Och hör och häpna, idag var morgontrötte bloggförfattaren vaken i tid. Redan 5:15 rullade bilen hemifrån.

Med nya skär på Moraborren var det inga problem att få ut mina ismetespön. Men utdelningen lät vänta på sig. Men när klockan blev 7 kom första fället. En stark och arg 90fisk blev dagens första.

Den isen håller ett par veckor till!

Nu hade gäddorna verkligen vaknat. Det blev att springa sig svettig. Först en till 90+ fisk och sen en fantastiskt vacker hundring med buk tecknad som en snöleopard.

Vilka fantastiska skapelser!

Det fortsätter fälla fram till att klockan är 10. Men nu är det mindre gäddor som är i farten.

Men när även de mindre gäddorna fått sin frukost dog fisket. Nu var det dags att testa om abborrarna var hungriga. Jag testade först lite grundare på 4-6m men där var det tomt. Men när jag sedan kom ut på 8-9m hittade jag lite aktiv fisk. Först ett par mindre och sedan en riktigt vacker abborre.

En vacker 40+ abborre som ville ha en Rapala Jigging Shadow Rap!

Rapala Jigging ShadowRap har verkligen levererat detta år för mig. Galet kul att få stora abborrar på pimpel. Hugget i handen!

Det blir ett par snipor till på ismetespöna innan det är dags att åka hem.

Det blir nog några fiskepass till på isen innan spinnfiskesäsongen drar igång.

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids