Cold Water & Kallt Vatten

Våren är bästa årstiden enligt mig. Tyvärr räcker tiden sällan till med allt man skulle vilja göra. Nu är det så att våren 2022 är tämligen kall och det göra att vårsäsongen blir lång och utdragen. Det gillar jag!

David med nytt PB på lax ifrån Vänern.

Trots att solen varit framme en hel del är Vänerns vattenmassor tämligen kalla. Det först sista tiden som vi kan konstatera att vattentemperaturen börjar smyga över 4 C. Vi kan nu börja betrakta fisket som just vårfiske.

Okuma Cold Water har fått bekänna färg det sista.

Som det känns nu har vi det bästa Vänerfisket framför oss och vi kan nu börja jaga värmefläckar på allvar. Hittar man en värmefläck med betesfisk i då är man riktigt rätt för dagen. Laxarna håller sig garanterat i närheten.

Alva visar stolt upp sitt nya PB på lax – 5,6 kg (en riktigt häftig fight bjöd den på!)

Nu när ljuset blir bara längre och längre kan det vara ide på att fiska tidig morgon alternativt sen kväll. Har du nära till en ramp kan nu ett pass efter jobbet vara högaktuellt.

Hanna med en stabil lax på 6,4 kg – Nytt PB här med!

Jag personligen misstänker att fisket kommer kulminera om en vecka för att sen hålla i sig en bra bit in i juni månad. Fiska högt upp i vattenmassorna och försök täcka så stora ytor som möjligt. Detta i kombination med varmtvatten kommer göra succé. Skitfiske på er!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer