Gäddspinn på Vänern

Nu är våren förbi och sommaren står för dörren. Gäddorna har lekt färdigt och börjar så sakta rör sig ut mot öppet vatten. Senaste turen på Vänern hittade vi gäddorna solandes på de första grynnorna utanför lekvikarna.

Mattias med en ljus ”Vänergädda”

Solsken kanske inte är allas favorit vid just fiske efter gädda men jag upplever att gäddorna gärna står högt upp på grundflaken och solar likt en blek Svensk turist på årets första utlandssemester. Detta gäller främst på försommarfisket.

Rapala Haku i färgen ”fegisen”

Det är inte alla beten som faller gäddan i smaken. Rapala Haku var det bete som var helt outstanding sist och det klart att detta bete funkar bra när fisken står så högt upp i vattenmassorna.

En gädda i riktigt fin kostym!

Allt eftersom vattnet värms upp kommer nu fisken flytta sig längre och längre ut. Att hitta rätt grynna är inte lätt det finns nämligen tusen och åter tusen grynnor i Sveriges största sjö. Mitt tips är att inte lägga för mycket tid på en grynna som ej ger fisk. Detta göra att det kan bli många förflyttningar under en fiskedag men det kan det vara värt. För när man väl hittar den där grynnan packad med arga gäddor, så glöms snart de tråkiga transporterna bort.

Skitfiske på er.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer