Petos vänner fixar PB

Förra helgen var det dags för mig att göra årets tävlingsdebut. Det var jag och min vän Andreas som ställde upp i tävlingen Discover Three Predators 2022 i Smedjebacken. En tävling där det gick ut på att fånga de 3 längsta abborrarna, 3 längsta gäddorna och 3 längsta gösarna under en dag.

Ett riktigt kul koncept med tre arter, en riktig utmaning.

Vädret var verkligen på vår sida denna dag. Soligt och 20grader med lite vind. Äntligen lite sommarväder efter en kall och blåsig höst.

Varken jag eller Andreas hade fiskat denna sjö förut utan fick gå på lite tips vi fått och känslan vi hade.

Det skulle börja bra! Redan första kastet lyckas Andreas lura en 37cm lång abborre och vi var igång. Det fortsatte nästa för bra. Redan efter 1,5timmes fiske hade vi lurat 3 gäddor över 80cm samt två abborrar.

Nu var det dags att försöka fånga dagens första gös. Det var dags för en liten förflyttning. Med den senaste ekolodstekniken sökte vi de större gösarna ut på pelagialet. Det skulle inte dröja innan vi hittar dagen första gös. Andreas lägger ett perfekt kast och hans 20cm Peto i färgen ROR landar perfekt. Tre, fyra och fem vevtag sen tar det tvärstopp i Andreas spö. Sen går det väldigt fort. En virvel i ytan och sen blir det lätt och vi ser något stort och gösliknande skymta till i ytan innan den åter simmar ner i djupet.

Ajaj den sved! Men men det var bara att kriga vidare. Nu visste vi att dom fanns där. Men det blir bara ett till hugg innan det är dags för lunch. En fantastiskt god pyttipanna intas innan det åter är dags att försöka fylla papperet.

Vi testar ett nytt område och ganska omgående kunde Andreas lura dagens första gös och även den tredje abborren hamnar på papperet.

Nu var vi på gång igen! Vi fiskar oss vidare längs en djupkant. Snart var det dags för Andreas igen. Ännu ett stumhugg och denna gång sitter den längre, ja till och med ända in i håven. Efter flera rejäla rusningar vid båten kan jag håva en riktigt fin gädda.

Hon ville ha Peton i färgen ROR!
En grann fisk på 114cm och 9,5kg

Gäddan är 114cm och väger 9,5kg. Det kan man kalla en fin tävlingsgädda. Nu börjar Petos Vänner göra skäl för namnet.

Men nu fick vi lov lura en gös till. Vi såg på resultatet att gösarna var svåra denna dag. Så skulle vi landa en gös till skulle vi ligga riktigt bra till.

Vi återvände till området där Andreas och jag tappat våra gösar tidigare. Nu verkar det vara mer aktivitet på fisken. Vi hittar flera fina ekon som vi kastar på men dom verkade väldigt svårflirtade. Men skam den som ger sig.

Rätt som det är ser vi ett eko som står väldigt högt. Jag lägger ut ett kast med min oviktade Peto i färgen ROR. Två vevtag sen tar det tvärstopp. Kan det vara en gädda eller är det gösen vi söker!?

Nu kommer pulsen och bendarret hos mig! Är detta gös kan det mycket väl vara ett nytt PB för mig, för den går tungt. Efter en kort drillning som kändes som en evighet för mig kan Andreas håva dagens andra gös för oss.

En grann gös!

Ojoj vilken känsla att se den granna gösen ligga säkrad i håven. Jag krokar av den och lägger den på mätbrädan. 85cm är den.

-Grattis till PB!

Säger Andreas och skrattar!

Gösen väger 6,45kg och mitt nya PB. Vilken känsla!

Vi försöker lura även dagens tredje gös. Men det går inte. Till slut bestämmer vi oss för att försöka uppgradera de två minsta abborrarna vi hade. Men tyvärr gick det inte.

När klockan är 18 är mätbrädan inlämnad och det är dags att invänta resultatet.

Vi hade lyckats fånga den största gäddan och den största gösen under tävlingen! Tyvärr räckte det inte hela vägen då vårt abborresultat var för dåligt. Men det räckte till en stark 2a plats. Så med en fin gädda, ett nytt gös-PB och en 2a plats begav vi oss nöjda hemåt.

Vi gjorde skäl för lagnamnet. Petos Vänner levererade med Peto! Rapala X-Rap Peto 20cm i färgen ROR var dagens överlägset bästa bete.

Ett stort tack för en trevlig dag på sjön Andreas och tack till Björn i Smedjebacken som fixat denna tävling! Grymt trevligt!

Till sist ett stort grattis till Team Jaktia till segern!

Skit fiske på er alla!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids