10 kast och tre borrar på kilot!

Allt som oftast så går man över ån efter vatten och det gäller i allra högsta grad när man fiskar. Igår testade jag ett vatten inte långt ifrån där jag bor i Örebro och  blev ett lyckat test. Inte hade jag väntat mig så fina abborrar med topp 1.1 och 1.3 kg i den pölen. Började testa att fiska med jigg med det gav inget så jag slängde på ett bete som var för mig ganska oprövat Rapala Rippin Rap och då släppte det. Behövde bara ett par kast så small det på ett stenhårt hugg som efter några sekunder släppe, nytt kast på samma ställe, smack så hugg det igen och nu följde abborren hela vägen till håven. 1.1 kg
IMG_7628.JPG Foto Jonas Classon

Sen dröjde det inte länge innan det var dags för nästa fina abborre och även den tog Rippin Rap. Den sista och största av alla abborrar vägde 1,3 kg och var nog årets fiskeupplevelse. Den följde med ända in till båtkanten utan att ta men den var otroligt nyfiken så jag testade en klassisk ”Muskie figure 8 men i miniformat. Smack!!

Nu kunde den inte låta bli längre utan sög i sig betet, gjorde några tunga tjurrusningar innan den gled in i håven.

IMG_7633.JPG Foto Jonas Classon
Nu får det snart bli helg igen för abborrfiske är beroendeframkallande. Men förmodligen går man säkert boom nästa gång men hemma i soffan simmar det inte några kilosborrar så vitt jag vet.

Men innan dess måste jag bunkra i lådorna upp med mitt nya favoritbete Rapala Rippin Rap

Läs mer och se storlekar och olika färger i vår katalog Normark 2015
IMG_7631.JPG
IMG_7629.JPG
IMG_7635.JPG
Alla bilder är tagna av Fotograf Jonas Classon

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström