Johan Pettersson

Bor med min familj i Köpmanholmen strax söder om Örnsköldsvik vid Höga Kusten.
Jobbar på Kustbevakningen, just nu med fokus på nationell fiskekontroll.
Har genom åren nästan testat allt fiske Sverige har att erbjuda, från mete efter vitfisk till flugfiske efter lax och havsöring samt fiske efter Blåfenad tonfisk. De senaste åren har fokus legat på gädda, abborre, gös och havsöring.


Har tagit med mig mycket från min bakgrund från saltvattensfisket där jag arbetat som deck hand på charterbåtar runt om i världen med huvudinriktning på blue marlin och black marlin.
Trots att det skiljer mycket i storlek och metod mellan gädda och marlin ställer de båda höga krav på dig och din utrustning. För mig är det viktigt att inte lämna något åt slumpen. Ordning och reda i båten, håven gör jag iordning först av allt, rullar, spön, linor, beten och krokar ska vara väl anpassade för mål-fisken.


Fiskar mycket ensam men också en hel del med min familj där min sambo och min femåriga son verkar fungera som lyckoamuletter. Som kuriosa kan jag precis nackgreppa tiokilos gäddor, driver gäddfisketävlingen Pike Challenge i Örnsköldsvik, är svensk representant för IGFA och har fångat två pelikaner, en på fluga och en på mete med levande bete.
  
Mina personbästa som jag ständigt jobbar på är för tillfället, gädda 14,22kg, abborre 1,74kg, gös 7,12kg och havsöring 5 kilo.