Henrik Lindgren

Rapala Proguide

Henrik Lindgren, 38 år, från Nora
Jag är medlem i Nora/Gyttorp fiskeklubb och arbetar till vardags som rörmontör och har ett genuint fiskeintresse sedan barnsben. Det började tidigt i Nora/Gyttorp fiskeklubb med mete och pimpel och efter hand har fisket utökats med trolling, havsfiske och flugfiske så jag anser mig själv vara är en allroundfiskare. Som pimpelfiskare har jag vunnit bl a flera SM-medaljer, med guld i lag, och totalseger i Superpimpeln på Björköfjärden 2010. När jag trollar så är det Vättern och Vänern som gäller och fångsterna blir då lax,röding och öring. Men även trolling efter gös, gädda och abborre står på agendan.

På senare år har jag även fastnat för vertikalfisket och då är det framför allt gös men har även upptäckt att rödingen är en fantastisk fisk att få på lätta vertikalprylar.

Den årliga havsfiskeresan till Norge är ett måste, då brukar jag oftast åka till Vaeröy eller Röst och fångsterna består fram för allt av stor torsk och sej. Men den optimala pulshöjaren är när en stor hälleflundra hakar på i andra ändan av linan.

Läs Henrik Lindgrens inlägg här »