Öringpremiär !

Det är dags för premiär med spinnutrustning inom några veckor och säkert redan nu på en del platser i vårt långa land. En tillbakablick till 14maj i fjol får fiskesuget att stiga än mer.

Här kommer några få tips och hur jag hade ett fantastiskt fiske hela andra halvan av maj 2017.

1. Fiska långsamt och gärna över djupgropar ute i strömmen, men kom ihåg att öringen lika gärna kan stå under iskanten . Det gäller som vanligt att knäcka koden för dagen.

2. Var flexibel, byt beten och fiskeplats ofta. Öringarna har inte så stora områden att röra sig på, nånstans finns det alltid huggvillig fisk.

3. Hittar du ett område som håller mkt öringar och huggperioden dör ut kan det vara värt att testa riktigt skrikiga färger.

4. Växla mellan små och stora beten. Ofta funkar små beten bra, men står det en riktig praktöring inom kasthåll så vill den gärna sätta tänderna i en rejäl matbit. Rapala Shadowrap och shadowrap shad är kanon att twicha/knycka hem då dessa vänder buken riktigt mkt på detta vis. Oemotståndligt för en hungrig öring som legat på sparlåga under vintern.

5. Storm 360GT som slagit igenom stenhårt under 2017 är ett riktigt superbete som jag nu mer aldrig är utan. Speciellt när älven ligger låg och man enkelt kan låta den hoppa längs med botten med en lockande tail. Här gäller det att vara med för hugget kan lika gärna komma i fallet.

6. Tänk på säkerheten extra mkt. Iskallt vatten och sköra isar. Flytplagg på!

Comments

Kommentarer